Forró gyömbéres almaleves recept

Forró gyömbéres almaleves
Forró gyömbéres almaleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha sok az alma és hideg van kinn...

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres almaleves, tejszínes almaleves, gyömbéres almaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat, daraboljuk kockára.
  2. Öntsük fel vízzel, és főzzük össze a reszelt gyömbérrel, a citromlével, kevés édesítőszerrel és szegfűszeggel.
  3. Miután megfőtt, szedjünk ki néhány darab almát, a többit pedig botmixerrel törjük össze. Adjuk hozzá a tejszínt - ízlés szerint a fahéjat és ha még szükséges, akkor az édesítőszert is - és forraljuk össze.
  4. Tálaláskor a meghagyott almakockákat rakjuk a levesbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 467
elküldve: 2
receptkönyvben: 345
elkészítve: 29/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349