Forró csokoládé Csöpp konyhájából recept

Forró csokoládé Csöpp konyhájából
Forró csokoládé Csöpp konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi forró csokira vágytunk a bolti kakaó helyett.

hozzávalók / 5 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: ital
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csoki, forró csokoládé tejszínhabbal, forró csokoládés ital
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apró darabokra törjük, hozzáöntjük a tejszínt és 1,5 dl tejet.
  2. Alacsony hőmérsékleten elkezdjük melegíteni.
  3. Folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg a csoki teljesen elolvad.
  4. Ekkor hozzáöntjük a maradék tejet, és beletesszük a cukrot.
  5. Pár percig még melegítjük, hogy a cukor feloldódjon.
  6. Poharakba öntjük, tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.
  • költség: 270 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 39 338
elküldve: 6
receptkönyvben: 240
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310