r
Nosalty Logó

Forrázással készült habgaluska

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Forrázással készült habgaluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 11 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Foszfor

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 48 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Foszfor

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1638.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 191 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Foszfor

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 11 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük forrni. A tojások fehérjét gépi habverővel, a porcukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habbá verjük. A habot egy kanállal kiszaggatjuk és egy nagyobb felületű lábosba rakjuk, hogy ne érje egymást, majd a forró vizet beletöltjük az edénybe, nem a habra, hanem mellé.
  2. Az edényt lefedjük és hagyjuk kihűlni. Még egyszerűbb, ha a keverőtál bírja a forró vizet, ebben forrázzuk le (a szélébe öntve a vizet), és kihűlés után szaggatjuk. Ebben az esetben kicsit szögletesek lesznek a habgaluskák.
  3. Mire a madártej vagy a gyümölcsleves lehűl, addigra a hab is kihűl. Szűrőkanállal kiszedjük a vízből és átrakjuk a tejre. Betehetjük a hűtőszekrénybe, másnapra sem esik össze.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 28440
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forrázással készült habgaluska
Csiki Piroska 230 recept

A 2 tojásból kb. 6 - 7 galuska lesz. Annyi fehérjét szoktam felhasználni, amennyi tojásból készítem a madártejet.  A sterilitás is nagyobb a gőzben, mint a 2 perc főzéssel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek