r
Nosalty Logó

Forralt boros háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Forralt boros háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 4302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojást és az egészet habosra keverjük. Ezután elvegyítünk benne 3 ek forralt bort is.
  2. A sütőport a liszttel és a reszelt csokival összekeverjük, majd a margarinos masszával elvegyítjük.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben megsütjük.
  4. A maradék forralt borban feloldjuk a porcukrot, és a kihűlt süteményre kanalazzuk.
  5. A tetejét pirított mandulával szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3356
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A télben a legjobb dolog a forralt bor. Számomra talán az egyetlen jó dolog... Ezért is örültem meg nagyon, mikor rátaláltam egy receptes füzetben erre a süteményre. Na, gondoltam...ez csak jó lehet! Elnézegetve az összetevőket gyanús volt, hogy az én ízlésemnek túlságosan édes lesz. Először is 2-szer 25 dkg cukrot írt, 15 dkg reszelt csokit és 3 dl vörösborhoz írt 1 zacskó forralt bor-fűszerkeveréket, amiben szintén van kristálycukor. Úgyhogy félédes vörösbort vettem, és az egészet felforraltam, amiből csak 2 dl-t használtam fel végül a süteményhez, mert elégnek találtam annyit is. Lecsippentettem 5 dkg cukrot és 5 dkg reszelt csokit a tésztából, 10 dkg cukrot pedig a mázból. Túl sokat nem akartam, nehogy átessek a ló túloldalára. A végeredmény finom lett, viszont nekem még mindig túl édes; viszont jó, hogy bőven pirítottam mandulát, így az ellensúlyozta valamennyire. Így tehát ezt a receptet még kevesebb cukorral írtam le. Legközelebb én ennél többet tuti nem teszek bele! :) Összességében ez egy finom sütemény, csak ízlés dolga, hogy ki mennyire édesen szereti! :) Én a saját ízlésemnek megfelelően alakítottam át, de aki nagyon édesszájú és bátor, megpróbálhatja több cukorral is! :)

Hozzávalók

A tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek