r
Nosalty Logó

Forma 1 torta feketeerdő ízzel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Forma 1 torta feketeerdő ízzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Összesen 499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Összesen 5988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Összesen 288 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    301 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1208 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    2183 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 5988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, belekeverjük a sárgáját is.
  2. Lassú fokozaton hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Közben a 3 dl megyléből elveszünk egy keveset, amiben feloldjuk a pudingport a cukorral, a többit feltesszük főni.
  5. Ha fő, beleöntjük a pudingos keveréket, és sűrű krémmé főzzük.
  6. Mikor kihűlt, beletesszük a lekvárt, és összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát 3-ba vágjuk, az első piskótalapra rákenjük a meggyes krémet, befedjük, majd a felvert növényi tejszínt töltjük be, rátesszük a 3. piskótalapot.
  8. A vajkrém hozzávalóiből puha krémes krémet keverünk. Ezzel körbe kenjük a tortát.
  9. 1 órára fagyasztóba tesszük a tortát.
  10. A fondant pillecukorból csináltam, pirossal színeztem, és ezzel borítottam be a tortát. Sárgára színezett fondantból kivágtam a mintát, és a tortára tettem. Feketére színezett fondantból megcsináltam a ló mintát és a zászlókat is.
  11. Fondant készítése:
  12. Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal, és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
  13. Beletesszük a pillecukrot, és fél percenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
  14. Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
  15. Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4985
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem kérésére csináltam ezt a tortát egy nagyon jó barátjának a szülinapjára meglepinek, mivel nagy forma1 rajongó. Kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek