Forgácsfánk lekvárhabbal recept

Forgácsfánk lekvárhabbal
Forgácsfánk lekvárhabbal
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most sütöttem először forgácsfánkot. A recept Péter Jánosné süteményes könyvéből való. Eszembejutott, hogy az unokabátyám a forgácsfánkhoz szokott lekvárhabot készíteni, így én is kipróbáltam. Ezt a receptet egy ezeréves kicsi konyhai naptár hátulján találtam "Hamis tejszínhab" néven. Elégedett voltam az eredménnyel, mindegyik nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekvárhabos forgácsfánk, fánk tojásfehérjés lekvárral, lekvárhabos fánk

elkészítés

Fánk:

  1. A tojások sárgáját a tejföllel, a liszttel 2 evőkanál cukorral, és két evőkanál rummal összegyúrjuk.
  2. 30 percig pihentetjük.
  3. Levestészta vékonyságúra nyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk.
  4. A közepén kétszer bevágjuk, és forró olajban kisütjük.
  5. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

Lekvárhab:

  1. A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd.
  2. A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk, ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, még főzni kell.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd apránként a lekvárt, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
  4. Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 760
elküldve: 3
receptkönyben: 100
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Legfrissebb cikkek

4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
4 ok, hogy helyi termékeket vásároljunk
A helyi termékek ma reneszánszukat élik, a fogyasztói igények nőnek, és a beszerzési források tárháza is ennek megfelelően bővül. De mit is nevezhetünk helyi terméknek?
Ínycsiklandó parfümök
Ínycsiklandó parfümök
Ehető alapanyagok a parfümökben? A kölnivíz 1714-es színre lépése óta igen sok változás történt a gyártási folyamatokban.
Paprikára fel!
Paprikára fel!
A tavasz egyet jelent a friss és zamatos zöldségek és gyümölcsök megjelenésével a konyhában. Idén ráadásul már a szezon előtt kerülhet magyar paprika a fazékba! (X)
741