Forgácsfánk lekvárhabbal recept

1 adag
742
kcal
Forgácsfánk lekvárhabbal
Forgácsfánk lekvárhabbal
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most sütöttem először forgácsfánkot. A recept Péter Jánosné süteményes könyvéből való. Eszembejutott, hogy az unokabátyám a forgácsfánkhoz szokott lekvárhabot készíteni, így én is kipróbáltam. Ezt a receptet egy ezeréves kicsi konyhai naptár hátulján találtam "Hamis tejszínhab" néven. Elégedett voltam az eredménnyel, mindegyik nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekvárhabos forgácsfánk, fánk tojásfehérjés lekvárral, lekvárhabos fánk
Szólj hozzá!

elkészítés

Fánk:

  1. A tojások sárgáját a tejföllel, a liszttel 2 evőkanál cukorral, és két evőkanál rummal összegyúrjuk.
  2. 30 percig pihentetjük.
  3. Levestészta vékonyságúra nyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk.
  4. A közepén kétszer bevágjuk, és forró olajban kisütjük.
  5. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

Lekvárhab:

  1. A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd.
  2. A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk, ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, még főzni kell.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd apránként a lekvárt, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
  4. Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 101
elküldve: 3
receptkönyben: 103
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.
741