r
Nosalty Logó

Forgácsfánk lekvárhabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Forgácsfánk lekvárhabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Összesen 4461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2866.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 4461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Fánk:
  2. A tojások sárgáját a tejföllel, a liszttel 2 evőkanál cukorral, és két evőkanál rummal összegyúrjuk.
  3. 30 percig pihentetjük.
  4. Levestészta vékonyságúra nyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk.
  5. A közepén kétszer bevágjuk, és forró olajban kisütjük.
  6. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
  7. Lekvárhab:
  8. A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg hólyagosodni kezd.
  9. A szirupból egy keveset tányérra cseppentünk, ha hűlés után formálható, akkor jó, ha nem, még főzni kell.
  10. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd apránként a lekvárt, majd állandó keverés közben belecsurgatjuk a szirupot.
  11. Félretesszük hűlni, de közben többször megkeverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15956
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forgácsfánk lekvárhabbal
Nyinyinagyi 31 recept

Most sütöttem először forgácsfánkot. A recept Péter Jánosné süteményes könyvéből való. Eszembejutott, hogy az unokabátyám a forgácsfánkhoz szokott lekvárhabot készíteni, így én is kipróbáltam. Ezt a receptet egy ezeréves kicsi konyhai naptár hátulján találtam "Hamis tejszínhab" néven. Elégedett voltam az eredménnyel, mindegyik nagyon finom lett.

Hozzávalók

A fánkhoz

A lekvárhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!