Forgácsfánk Adamsy konyhájából recept

Kalória?
Forgácsfánk Adamsy konyhájából
Forgácsfánk Adamsy konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évente csak 2 alkalommal készítek fánkot... ez volt az első. :)

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, minifánk, forgácsfánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a rumot és a fehérbort.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, és összekeverjük a tojásos keverékkel.
  3. Ha jól összegyúrtuk a tésztát, 2 cipót formázunk belőle, és félretesszük pihentetni 20-25 percet.
  4. Pihentetés után jól lisztezett deszkán fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval kb 10-15 cm széles téglalapokat vágunk, melyek közepébe egymástól egyforma távolságra 2 csíkot vágunk.
  5. A sütéshez olajat forrósítunk, és a már beírdalt tésztát egymáson keresztülhúzva az olajba tesszük.
  6. A tészták gyorsan sülnek, még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, és baracklekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 620
elküldve: 0
receptkönyben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Top 13 fűszeres husi 300 kcal alatt
Dobjuk fel húsételeinket változatos fűszerekkel, hiszen a fogyókúra idején sem kell lemondanunk a karakteres ízekről!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
1170