Forgácsfánk Adamsy konyhájából recept

Forgácsfánk Adamsy konyhájából
Forgácsfánk Adamsy konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évente csak 2 alkalommal készítek fánkot... ez volt az első. :)

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, minifánk, forgácsfánk
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a porcukorral, vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a rumot és a fehérbort.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, és összekeverjük a tojásos keverékkel.
  3. Ha jól összegyúrtuk a tésztát, 2 cipót formázunk belőle, és félretesszük pihentetni 20-25 percet.
  4. Pihentetés után jól lisztezett deszkán fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát. Derelyevágóval kb 10-15 cm széles téglalapokat vágunk, melyek közepébe egymástól egyforma távolságra 2 csíkot vágunk.
  5. A sütéshez olajat forrósítunk, és a már beírdalt tésztát egymáson keresztülhúzva az olajba tesszük.
  6. A tészták gyorsan sülnek, még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, és baracklekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 922
elküldve: 0
receptkönyben: 55
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1170