r
Nosalty Logó

Forgácsfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Forgácsfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 812 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 6492 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 528 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 812 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    512 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3734.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    690 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    182 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    755 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 6492 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 528 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a porcukorral és a sóval.
  2. Hozzáadjuk a rumot, a tojások sárgáját és az olvasztott vajat, majd a tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva hűvös helyen legalább 2 óráig pihentetjük.
  4. Kilisztezett gyúródeszkára tesszük, és késfok vékonyságúra kisodorjuk (érdemes két részletben csinálni, mert akkor könnyebb vele dolgozni).
  5. Derelyevágóval kb. 6x6 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle, majd mindegyik közepében két párhuzamos bevágást ejtünk.
  6. A kezünkbe véve minden egyes fánkot kifordítjuk: azaz az ellentétes oldali csücsköket átfordítjuk a bevágáson.
  7. Forró olajba tesszük, és oldalanként kb. 2-3 perc alatt szép pirosra sütjünk.
  8. Még melegen megszórjuk procukorral és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 44793
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 14.

Ajánló

Sárgabarack lekvár illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forgácsfánk
ze(n)derta 188 recept

Bár a farsan már régen végetért, mégis engedni voltam kénytelen a nyomásnak, hogy még egyszer csináljak fánkot. Most erre esett a választás... A tojások fehérjét most is madártej készítéséhez használtam fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek