r
Nosalty Logó

Fordítva sült csirke pácolva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Fordítva sült csirke pácolva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a páchoz

továbbá

Összesen 677 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a páchoz

továbbá

Összesen 2704 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a páchoz

továbbá

Összesen 92 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2896.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    2336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 677 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11585.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    9344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1978.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2704 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

a páchoz

továbbá

Elkészítés

a páchoz

  1. Egy nagy edénybe (amibe belefér a csirke) öntsünk egy bögre langyos vizet, oldjuk fel benne a sót.
  2. Adjuk hozzá a többi vizet, keverjük össze, majd rakjuk bele a csirkét.
  3. Fűszerezzük a kakukkfűvel, babérlevéllel, szemes borssal. Fóliázzuk le, rakjuk éjszakára a hűtőbe.

továbbá

  1. Másnap vegyük ki a csirkét a pácléből, és alaposan itassuk le a vizet róla. A lábait kötözzük össze, a szárnyvégeket dugjuk a háta alá. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát. Fűszerezhetjük még őrölt borssal, majoránnával.
  2. A tepsibe belerakjuk a sütőrácsot, egy kisebb darab sütőpapírt pedig több helyen kilyukasztgatunk, és a rácsra rakjuk.
  3. Erre helyezzük a csirkét a hátával felfelé. Ha nincs sütőrácsunk, akkor zöldségekre is rakhatjuk a húst.
  4. Forró sütőbe rakjuk, 20 percig sütjük nagy lángon (220 C), majd közepes (180 C) lángon készre sütjük. 20 percenként lekenjük a megolvasztott vajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1951
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ti is arról álmodoztok csirkesütés közben, hogy milyen jó lenne, ha nem száradna ki a melle? Ha igen, akkor próbáljátok ki ezt a módszert, hogy a háta legyen felfelé. Így is lesz ugyanannyi ropogós csirkebőr, csak nem a mellén. A pácolást pedig azért ajánlom, mert így nem csak a hús külső része lesz ízletes, hanem minden falatja.

Hozzávalók

a páchoz

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek