r
Nosalty Logó

Fonott vegyes kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fonott vegyes kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 5329 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a tejet 2 ek. cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Egy tálba a lisztet megszitáljuk, és mindent hozzáadunk a kakaón, a vaníliás cukron, a szegfűszegen és a mazsolán kívül. Összekeverjük, és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Dagasztjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Pihentetjük 2-3 órát.
  3. Ha a tészta megkelt, deszkára rakjuk, és 6 egyenlő darabra vágjuk, azokat pedig félbe. Három körülbelül egyenlő darabot kiveszünk, és egybe megy egy kevés kakaó, a másikba egy kevés mazsola és az utolsó szálba 1 csomag vanillincukrot és egy kevés őrölt szegfűszeget rakunk. Külön-külön kigyúrjuk (a kakaósnál az is jó, ha csak márványos). Hármas fonással összefonjuk, és tepsibe rakjuk (nekem 4 db lett).
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk. 200 C-on 20 percig sütjük. Kivesszük, és egy felvert tojással lekenjük. Addig sütjük 180 C-on, amíg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 571
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 11.

Ajánló

húsvétra tökéletes

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt egy kevés élesztőm, és ezt csináltam belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek