r
Nosalty Logó

Fonott minikalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eztettem
Fonott minikalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 751 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztőporral, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a langyos tejet. Fakanállal összekeverjük. Beleöntjük az olvasztott vajat is (sózottat használtam, azért nem írom a plusz sót), és innen kézi robotgéppel dagasztjuk be.
  2. Hagyjuk kelni 15 percet.
  3. A megkelt tésztát 3 részre vágjuk, a harmadokat kettévágjuk (6 kis darabnál tartunk).
  4. Mindegyik 1/6 gombócot négybe vágjuk (24 még kisebb darab).
  5. Egy minikalácshoz 4 kis golyót használunk: a kis golyókból kb 20 cm hosszú hurkákat sodrunk (kicsit lisztezzük az aljzatot, de nem ragadt) és brióst hajtogatunk. (2 hurkát lefektetünk, ezekre derékszögben a másik kettőt, keresztezzük őket, majd először az óramutató járásával megegyező, aztán ellentétes irányban összehajtogatjuk.)
  6. A kész briósokat még 10 percig hagyjuk kelni, aztán lekenjük őket tojással, és 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5469
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fonott minikalács
eztettem 39 recept

Nem vagyok egy kimondottan húsvétra ráállt ember, ezt a kalácsot merő véletlenül sütöttem meg éppen húsvétkor. Ami tény: életem egyik legjobb kelt tésztája lett egyrészt, másrészt brióst hajtogatni az egyik legszórakoztatóbb konyhai tevékenység. Leírva sokkal bonyolultabban hangzik, mint a képek alapján megcsinálni. Sajnos nem tudok fázisfotókat csatolni, de a blogon belinkeltem a precíz fázisfotókat tartalmazó lelőhelyet. Ebből a mennyiségből 6 db lesz, tenyérnyiek, melegen foszlósak, hidegen csak simán nagyon finomak. (Sózott vajat használtam, ami miatt nálam egyáltalán nem édes kalács lett - nagyon jól ment hozzá a sonka és a torma.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek