r
Nosalty Logó

Foltos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Foltos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A barna részhez

Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A barna részhez

Összesen 1278 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A barna részhez

Összesen 208 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 1278 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A barna részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, a sárgákat egy bögrében félretesszük.
  3. A tojásfehérjékhez tesszük a sót és a citromlét, és habverővel majdnem keményre felverjük. A cukrokat kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, amíg serceg a cukor. Ha már az összes cukrot belekevertük, még 1 percig keverjük. Lehet robotgépet is használni.
  4. Ezután a tojássárgákat egyenként belekeverjük, ekkor már jó kemény masszánk van.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába. A többi lisztet lassan-óvatosan keverjük bele. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
  6. A masszát kettévesszük, az egyikbe beleszitáljuk a kakaót, és óvatosan elkeverjük.
  7. A formába felváltva tesszük kanalanként a sárga és a barna masszát. Sárgára barna, barnára sárga kerüljön.
  8. Betesszük a sütőbe, és 10 percig rá sem nézünk, majd visszavesszük a hőt kb. 160 fokra, és további 25-30 percig kell még sütni.
  9. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha már jó, a lekapcsolt sütőben hagyjuk egy kicsit nyitott ajtónál. Kivesszük a sütőből, és így is hagyjuk egy kicsit hűlni. Körbevágjuk óvatosan a formában a piskótát, és rácsra tesszük tovább hűlni. Óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4965
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Bármikor, ha piskótás sütit szeretnénk készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kígyó tortához gondoltam, foltos piskóta illik. A már általam gyakran készített piskótát változtattam foltosra. Én robotgéppel kevertem a tésztát, de a lisztet fakanállal.  Nekem több idő kellett a sütéshez, mint általában olvastam róla, ezért figyelni kell a sütésnél. A sima piskóta eredetije Lady Kitchentől származik.

Hozzávalók

A tésztához

A barna részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!