Foltos mákos recept

Foltos mákos
Foltos mákos
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet  a "Lébény" újság 2012/márc. számának hátoldalán olvastam. Egy olvasó küldte be.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Most sütöttem először, de alap süti lesz ez nálunk, már látom! Isteni finom, egyszerű, gyors és mutatós. Innen is köszönöm az ismeretlen olvasónak! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos holdak, kevert foltos mákos, boci mákos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Sárgáját a margarinnal, vaníliás cukorral, a narancs reszelt héjával és levével kikeverjük.
  3. Majd hozzá adjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport.
  4. Azután az apró lyukon lereszelt sárgarépát, végül a felvert fehérje habot adjuk hozzá.
  5. A massza 2/3-át alufóliával kibélelt tepsibe öntjük.
  6. A maradékba belekeverjük a darát mákot, és ezt is foltokban rácsurgatjuk sárga tésztára.
  7. Előmelegített sütőben kezdetben nagyobb fokozaton később mérsékelten készre sütjük.
  8. Tetejét vanílis porcukorral meghintjük, és holdacskákra szaggatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 573
elküldve: 15
receptkönyvben: 358
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
89 recept
hirdetés

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel szo, 2012-04-28 14:01

Szia "tekovacs"!
Ma jutottam oda, hogy elkészítsem a "Foltos mákos"sütidet.Most kóstoltuk meg,
nagyon finom lett és a képen láthatóan foltosra is sikerült.Igazad volt, hogy a sárga-
répa íz nem érződik.Én a tepsibe nem alufóliát, hanem sütőpapírt tettem, minden
sütihez ezt használom és eddig még nem ragadt oda egyik sem.
Mégegyszer köszi a receptet, további szép napot kívánok: Adél

T.T.Marianna
Mari-anna / T.T.Marianna k, 2012-04-10 16:06

Hali!
Megcsináltam húsvétra és isteni lett!!! Pedig nekem a lisztérzékenység miatt speciálisan kell sütnöm - ezt pl. rizsliszttel. Amit kicsit másképp csináltam: kinyomkodtam a lereszelt répa levét és narancs helyett fél deci narancslevet adtam hozzá. Egy kicsit féltem az alufóliás megoldástól, de nem ragadt le :-))
Egy észrevétel: a recept leírásod 2. pontjánál a felsorolásból hiányzik a porcukor.
Üdv.: Marian

T.T.Marianna
Mari-anna / T.T.Marianna k, 2012-04-03 12:45

Szia!
Én húsvétra akarom majd megsütni, mert jól néz ki és finom lehet.
Viszont a kolléganőm megcsinálta és neki sajnos nem sikerült: összeesett (lapos lett) és "vizenyős" lett a tésztája. Nem tudod, mi lehetett a baj?
Köszi, Marian

tekovacs
tekovacs / tekovacs k, 2012-04-03 13:17

Hát..., talán nem sütötte át eléggé? Tűpróbát itt is lehet végezni: csak akkor kész, ha nem ragad massza a tűre v. késre..., a sütőpor pedig felhozza egész biztosan. A megadott hozzávalókból és a javasolt tepsi méretben nekem szép magas tészta lett. Talán valakinek jobb ötlete is lesz? Én a sütésre gyanakszom.:) Üdv. Emi

neni
neni szo, 2012-03-31 11:11

Szia Tekovacs!
Épp az előbb sült ki a süti, már meg is kóstoltam. Isteni finom és nagyon mutatós! Köszi, hogy megosztottad ezt a receptet!

szaboadel
szaboadel p, 2012-03-30 14:56

Szia "tekovacs"!
Köszi a receptet, nagyon szeretjük a mákos sütiket és a sárgarépát,bár az utóbbit
még sütiben nem próbáltam, de ami késík nem múlik, ki fogom próbálni.
Üdv.további szép napot: Adél

tekovacs
tekovacs / tekovacs szo, 2012-03-31 07:29

Jó sütést és szép napot neked is! A sárgarépát észre sem fogjátok venni a tésztában garantálom:) A mák dominál és mégegyszer is mondom/irom: nagyon finom süti, nem fogod megbánni, ha sütöd:)) Üdv.: Emi

almamag
almamag p, 2012-03-30 08:00

Hogy ez milyen mutatós!!!!! Gratulálok, köszönöm, hogy megosztottad.
Szép napot! Üdv. Ili

tekovacs
tekovacs / tekovacs p, 2012-03-30 10:54

Én sem árultam el a családnak, mert rögtön gyanusan néztek volna rá:), viszont igy mindenkinek izlett!:) Merem ajánlani, mert nagyon finom.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 p, 2012-03-30 07:32

Kedves Tekovacs!
Ez a süti nagyon jól néz ki, mákimádó férjemnek biztosan elkészítem. Alufólia nem ragad a sütihez?
Ági

tekovacs
tekovacs / tekovacs p, 2012-03-30 10:57

... csak annyira ragad, hogy könnyedén lehuzható. Mikor kiveszem a sütőből, azonnal megfordítom egy rácsos tarton és próbáld csak ki, finoman lejön. Mindíg használom, mert így sosem ragad a tepsibe semmi. Jó sütést! Emi

817