r
Nosalty Logó

Fokhagymás tépőkenyér egy kis extrával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Fokhagymás tépőkenyér egy kis extrával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Összesen 1052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Összesen 6312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4409.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 6312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet egy tálba kimérjük, rászórjuk az élesztőt és a kávéskanálnyi sót, majd a közepén, egy mélyedést kialakítva, szép lassan hozzáöntjük a fél liter langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, ha szükséges, adunk még hozzá vizet.
  2. Egy liszttel meghintett gyúródeszkán, legalább 5 percig gyúrjuk.
  3. Meleg helyen, letakarva egy órát kelesztjük. Közben elkészíthetjük a fűszervajat és a tunkolót.
  4. Egy 25x35-ös tepsi alját és oldalát gazdagon kenjük ki a fűszervajjal.
  5. A kelt tésztából tépjünk kis golyókat (ping pong és/vagy teniszlabda nagyságokat), formázzuk meg, és kenjük meg bőven a fűszervajjal, majd helyezzük a tepsibe, egymás mellé.
  6. Amikor végeztünk, takarjuk le, és fél órát újra pihentessük, kelesszük.
  7. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  8. A sajtot vágjuk kis szeletekre, katonákra, és szúrjuk be a labdáink közé, mielőtt a tepsit bedugnánk a sütőbe.
  9. Az alsó polcra toljunk be egy nagy gáztepsit, és a fölötte lévő polcon, süssük 30 percig.
  10. Fél óra sütés után kivesszük, és a maradék fűszervajjal megkenjük a tetejét.
  11. Tovább sütjük 150 fokon, amíg szép, aranybarna nem lesz a teteje.

Fűszervaj

  1. A vajat picit felolvasztjuk, fűszerezzük.
  2. Ha valaki nem szereti a nagyon fokhagymás ételeket, az nyugodtan használjon kevesebbet. Ez az a mennyiség, amitől az ember órákkal később is érzi, hogy fokhagymát evett.
  3. A fokhagymát megpucoljuk. 3-4 gerezded félreteszünk a tunkolóhoz. A maradékot felaprítjuk, és fokhagymatörővel a vajba nyomjuk.
  4. Alaposan elkeverjük a hozzáadott fokhagymát és fűszereket, majd hűvös helyen pihentetjük.

Tunkoló

  1. A tejfölbe belenyomjuk a fűszervajból félretett 3-4 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük az ide szánt füstölt sajtot.
  2. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  3. Amikor a kenyér elkészült, az asztal közepére tesszük a tunkolóval együtt, és bátran nekiesünk.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1742
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Gyerekekre szoktam vigyázni. Az egyik alkalommal késő este, amikor már néma csend honolt, rendet raktam a háziak konyhájában, és a kezembe akadt egy Jamie Oliver könyv. Belelapoztam, és megpillantottam a receptet, ami az ihletett adta. Két dolgot elvettem, majd egy kis sajtot hozzáadtam... És ekkor még csak a tészta és a fűszervaj volt meg. Aztán azt mondta a párom, miközben kóstolgattuk, hogy neki egy kis muzsdéj hiányzik. Nekem egy kis sajt hiányzott. Így összeállt a tökéletes ízvilág.

Hozzávalók

Tészta

Fűszervaj

Tunkoló

Címlapról ajánljuk

További cikkek