r
Nosalty Logó

Fokhagymás-spenótos-csirkés pizza salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Fokhagymás-spenótos-csirkés pizza salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Összesen 1719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Összesen 6875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Összesen 163 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8176.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    5769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    5978 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    8239 micro
Összesen 1719 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    336.9 g

Zsír

  • Összesen
    353.6 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32704.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    433 mg
  • Kálcium
    4195 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    23076 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3926 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    1649 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1340 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1916 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    23914 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    6999 micro
  • Lut-zea
    32958 micro
Összesen 6875 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd beleszórjuk az élesztőt, félretesszük. Alisztet kimérjük, és átszitáljuk, majd a sót, az olasz fűszerkeveréket hozzáadjuk, és összekeverjük. A kenyérsütőgép aljára öntjük az élesztős vizet, a tetejére szórjuk a lisztet, majd a lisztre az olívaolajat. A kenyérsütőgépetdagasztás üzemmódraállítjuk, ami az én gépemmel ez1,5 órátvesz igénybe.
  2. Amíg a tésztánk készül, felteszünk forralni vizet egy edényben, ez arra kell majd, hogy leforrázzuk vele a spenótot. Ha nem kaptunk bébi spenótot, akkor az "öreg" spenót szárát érdemes eltávolítani, és eldobni, de a bébi spenótét nem kell, csak alaposan átmosni, és kisebb darabokra vágni.
  3. Tegyük bele egy hőálló tálba, és amikor felforrt a víz, egyszerűen öntsük rá a spenótra, teljesen lepje el a víz, és így hagyjuk pár percet állni.
  4. Addig a csirkemellet csíkozzuk fel vékony darabokra, majd az olívaolajjal keverjük össze a fűszerkeveréket, amivel végül dörzsöljük be a húst, pár percet ezt is hagyjuk állni. Addig a spenótot szűrjük le, tegyük félre.
  5. Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, és picit ropogósra pirítsuk (kb. 20 perc)a csirkecsíkokat, majd tegyük félre.
  6. Egy lábasbankis lángon olvasszuk fel a vajat, a fokhagymát futtassuk meg rajta, majd a lisztet adjuk hozzá, és keverjük el a vajjal, de vigyázzunk, nehogy leégjen. Mikor összekevertük, húzzuk le a tűzről, és folytonos kevergetés közben a hideg tejet lassan, kis adagokban adjuk hozzá. (Én erre egy habverőt használok, mivel azzal egyszerűbb csomómentesre keverni a szószt.) Ha nagyon sűrű lett, akkor több tejet adjunk hozzá, egy picit tegyük vissza a tűzre, és kis lángon, kevergetve egy tejföl sűrűségű szósszá sűrítjük. A végén hozzáadjuk a sót is.
  7. Amikor a kelesztőprogram befejeződött, a sütőt 220 fokra és hőlégkeverésesre állítjuk. A megkelt tésztát egy lisztezett gyúródeszkán kb. 1cm vastagra és téglalap formára nyújtjuk, majd a kiolajozott tepsibe helyezzük, és a kezünkkel a széleit picit kihúzogatjuk a tepsi szegélyre.
  8. Vékonyan megkenjük a fokhagymás szósszal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a spenótot, utána a csirkecsíkokat, majd a tetejére tesszük a reszelt sajtkeveréket, és rámorzsoljuk a tetejére a rokfort sajtot.
  9. A sütőt levesszük 200 fokra, és kb. 20-25 percigsütjük a pizzát, amíg a sajt szépen rápirul. Az asztalra kerüljön ketchup, barnaszósz és hot pepper szósz, amivel - ízléstől függően - a pizzánk tetejét meglocsolhatjuk. Én speciel a hot pepper szószt választanám. :)
  10. Az előre összedarabolt saláta alaphoz adjunk még hozzá darabolt lilahagymát, kígyóuborkát és félbevágott koktél paradicsomokat. Tálaláskor tetszés szerinti pesto szószt tegyünk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x35x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2966
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Pár évvel ezelőtt az interneten keresgélve találtam ezt a kiváló pizza alaptészta receptet. Az évek során kipróbáltam különböző feltétekkel, szósszal, de ez a változat vezeti nálunk a legtöbbször elkészített pizzák listáját. A családom örök kedvence lett. A különlegessége ennek a pizzának leginkább az, hogy fokhagymás pizzaszósszal van készítve, nem a megszokott paradicsomos alappal. A másik szexepilje, hogy kenyérsütőgépben készül a tésztája. Bevallom, én nem nagyon szeretek a tészta dagasztással-kelesztéssel bíbelődni, ezért mindig a kenyérsütőgépemmel csináltatom ezt a munkafolyamatot, bármilyen kelesztett tésztáról is essen szó. Így időt is megtakarítunk, ez esetben amíg készül a tészta, addig elkészül a pizzaszószunk, a pizzafeltétünk és a salátánk is. De természetesen, aki a kézi dagasztásban jobban hisz, az csinálhatja kézzel, a recept úgy is működik. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti ezt a remek ételt!

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek