Fokhagymás - snidlinges pogácsa recept

Fokhagymás - snidlinges pogácsa
Fokhagymás - snidlinges pogácsa
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sose készítettem sütőporos pogácsát, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy finom lehet. Az egyik hétvégén viszont úgy adódott, hogy váratlan vendég jelentkezett be, aki nem édesszájú. Ekkor döntöttem úgy, hogy gyorsan összegyúrok egy tésztát, és kiszaggatom. Még nyújtófa se kellett hozzá.

Meg kell valljam, hogy kellemes meglepetés ért az ízt illetően. Mivel jó sok sajtot, snidlinget és fokhagymát tettem bele, és egy rendkívül ízletes, sós finomság kerekedett belőle. 

Mostantól ez a recept szerepel a "gyorsan valami finomat az asztalra" címszó alatt.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőporos pogácsa fokhagymásan, snidlinges-sajtos pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő. 
  2. A száraz alapanyagokhoz hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojássárgáját. 
  3. A snidlinget apróra vágjuk, a fokhagymát préselőn átnyomjuk, és a tésztához hozzákeverjük. 
  4. Liszttel megszórt munkalapra borítjuk a tésztát, és jól átpaskoljuk, míg egy 1,5 cm magasságú körlapot nem kapunk. Kiszaggatjuk a pogácsákat és sütőpapírra helyezzük, majd megszórjuk sajttal, és megkenjük tojásfehérjével.
  5. A sütőben mesütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 286
elküldve: 3
receptkönyvben: 271
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kecs.k
kecs.k h, 2014-07-28 19:30

Elkészítettem és nagyon finom lett! igaz, én legalább egy evőkanál sót tettem bele...de ettől függetlenül nagyon jó recept!!!köszönöm!!!! :))))

groni
groni sze, 2012-08-01 16:05

Nekem is az élesztő-nélküli sós finomság volt a kritérium, így találtam rá a receptre. Én egy egész teáskanál sót tettem bele, még elbírt volna (a többiek szerint, én akár só nélkül is megenném...), illetve fokhagyma helyett fél kávéskanál fokhagymaport kevertem bele, abból is lehetett volna még. Egyébként tényleg nagyon finom lett, úgy kell leállítanom magam, hogy ne járjak rá a hűlő tepsire... :)

789