Fokhagymás pulykaszárny recept

Fokhagymás pulykaszárny
Fokhagymás pulykaszárny
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pulyka nagyon egészséges és ízletes husi ezért alkalmanként nekünk is terítékre kerül.Mivel nem akartam most sok időt a konyhában tölteni ezért ez volt a legpraktikusabb megoldás.Egyszerű mint az egyszeregy.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével, rizzsel, salátával tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás pulykasült, fokhagymás sült pulykaszárny

elkészítés

  1. A szárnyakat alaposan megmossuk.
  2. A forgónál ketté vágjuk és a csont irányában is bevágjuk néhány helyen.
  3. A zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
  4. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a húsokat úgy hogy a bevágásokba is kerüljön.
  5. Bőrös oldalával lefelé tepsibe rakjuk.
  6. 180 fokos sütőbe tesszük.
  7. Kb. 90 perc sütés után megfordítjuk,és a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 898
elküldve: 4
receptkönyben: 239
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Hozzászólások (15)

aantee
aanteek, 2014-02-04 15:23

A párom odáig volt érte, nagyon-nagyon ízletes lett. Zöldséges bulgurral ettük.

Bia
Biak, 2014-02-11 17:16

Nagyon örülök hogy ízlett.Üdvözlettel: Bogi

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferenczh, 2012-10-01 20:30

Szia Mindenkinek!

Csatlakoznék az előttem pozitívan vissza jelzőkhöz! Isteni ez a kaja! Sütőzacsiban csináltam,180c°-on. Nagyon gyorsan kész lett.Köszönöm a receptet!

tenger
tengerh, 2011-04-11 18:44

Szeretném de egyszer (és utolszor) iszonyat zsíros lett sütőzacskóban sütve.
Tanács?

z1
z1h, 2011-04-11 21:04

És még valami.
Bár a Bogi majorannát ír, de a majorannának egy kicsit "nehéz" az íze, illata ami miatt a hús olyan mintha büdös lenne.
Nem csak ez a fajta hús, hanem úgy általában.
A pulykának egyébként is eléggé "karakteres" az íze és talán nem biztos, hogy még rá is kell erősíteni.
Tehát bár nem tudod, hogy miért, de nagyon nem jó amit eszel.
Kivéve a különféle májaknál. ( ????????? )
Ezért én, ill. nálunk a szakácsok, oreganóval ízesítik a pulykát.
A többi fűszer az stimmel.
A véleményem, - mint már annyiszor - most is szubjektív!
Z.

Bia
Biak, 2011-04-12 06:22

Ez vicces lenne:)))))))) Dénes ki nem állhatja az oreganót és a majorannát nagyon szereti szárnyasokhoz.....Ki érti ezt?????:::))))

z1
z1k, 2011-04-12 18:35

...mint a nejem.
Ő is utálja az oreganót...
...??????????????

z1
z1h, 2011-04-11 20:31

...amúgy sütőzacskóban minden jobb, de minden más is egy kicsit.
Szokni kell, na!

z1
z1h, 2011-04-11 20:14

Szia Tenger!
Ha úgy készítetted el , ahogy a Bogi leírta, akkor ez nem lehet ( ne ) zsíros.
Ha zacskós, ha nem.
Már a bolti, boltban árult "húspulykák" is táposak, zsírtalanok.
???????????????????????????
Z.

Bia
Biah, 2011-04-11 20:18

Sőt ez a fajta husi még a kiszáradásra is hajlamos!!!!
Legalábbis amivel én találkoztam.
Lehet Tenger háziból készítette....?

z1
z1h, 2011-04-11 20:28

...a szárny egyébként is ált. zsírosabb a többi alkatrésznél, de hát nyilván nem volt sehova sem odaírva, hogy:
TUNKOLD FEL A KENYÉRREL AZ ÖSSZES ZSÍRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te Tenger!
Meg ne sértődj nekem itt most ezért:)))))))))))
Z.

Bia
Biah, 2011-04-11 19:56

Szia Tenger!
Nem kell sütőzacskó.Az a kis olaj amivel bekened tökéletesen elég rá.Én még alufóliát sem tettem rá.
Próbáld csak ki bátran így.Ha a sütőd régebbi típus akkor kezdheted alufóliával letakarva de félúton vedd le róla.Sok sikert!Üdv:Bogi

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel és vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
756