Fokhagymás pulykaszárny recept

Fokhagymás pulykaszárny
Fokhagymás pulykaszárny
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pulyka nagyon egészséges és ízletes husi ezért alkalmanként nekünk is terítékre kerül.Mivel nem akartam most sok időt a konyhában tölteni ezért ez volt a legpraktikusabb megoldás.Egyszerű mint az egyszeregy.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével, rizzsel, salátával tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás pulykasült, fokhagymás sült pulykaszárny

elkészítés

  1. A szárnyakat alaposan megmossuk.
  2. A forgónál ketté vágjuk és a csont irányában is bevágjuk néhány helyen.
  3. A zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
  4. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a húsokat úgy hogy a bevágásokba is kerüljön.
  5. Bőrös oldalával lefelé tepsibe rakjuk.
  6. 180 fokos sütőbe tesszük.
  7. Kb. 90 perc sütés után megfordítjuk,és a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 881
elküldve: 4
receptkönyben: 238
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Hozzászólások (15)

aantee
aanteek, 2014-02-04 15:23

A párom odáig volt érte, nagyon-nagyon ízletes lett. Zöldséges bulgurral ettük.

Bia
Biak, 2014-02-11 17:16

Nagyon örülök hogy ízlett.Üdvözlettel: Bogi

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferenczh, 2012-10-01 20:30

Szia Mindenkinek!

Csatlakoznék az előttem pozitívan vissza jelzőkhöz! Isteni ez a kaja! Sütőzacsiban csináltam,180c°-on. Nagyon gyorsan kész lett.Köszönöm a receptet!

tenger
tengerh, 2011-04-11 18:44

Szeretném de egyszer (és utolszor) iszonyat zsíros lett sütőzacskóban sütve.
Tanács?

z1
z1h, 2011-04-11 21:04

És még valami.
Bár a Bogi majorannát ír, de a majorannának egy kicsit "nehéz" az íze, illata ami miatt a hús olyan mintha büdös lenne.
Nem csak ez a fajta hús, hanem úgy általában.
A pulykának egyébként is eléggé "karakteres" az íze és talán nem biztos, hogy még rá is kell erősíteni.
Tehát bár nem tudod, hogy miért, de nagyon nem jó amit eszel.
Kivéve a különféle májaknál. ( ????????? )
Ezért én, ill. nálunk a szakácsok, oreganóval ízesítik a pulykát.
A többi fűszer az stimmel.
A véleményem, - mint már annyiszor - most is szubjektív!
Z.

Bia
Biak, 2011-04-12 06:22

Ez vicces lenne:)))))))) Dénes ki nem állhatja az oreganót és a majorannát nagyon szereti szárnyasokhoz.....Ki érti ezt?????:::))))

z1
z1k, 2011-04-12 18:35

...mint a nejem.
Ő is utálja az oreganót...
...??????????????

z1
z1h, 2011-04-11 20:31

...amúgy sütőzacskóban minden jobb, de minden más is egy kicsit.
Szokni kell, na!

z1
z1h, 2011-04-11 20:14

Szia Tenger!
Ha úgy készítetted el , ahogy a Bogi leírta, akkor ez nem lehet ( ne ) zsíros.
Ha zacskós, ha nem.
Már a bolti, boltban árult "húspulykák" is táposak, zsírtalanok.
???????????????????????????
Z.

Bia
Biah, 2011-04-11 20:18

Sőt ez a fajta husi még a kiszáradásra is hajlamos!!!!
Legalábbis amivel én találkoztam.
Lehet Tenger háziból készítette....?

z1
z1h, 2011-04-11 20:28

...a szárny egyébként is ált. zsírosabb a többi alkatrésznél, de hát nyilván nem volt sehova sem odaírva, hogy:
TUNKOLD FEL A KENYÉRREL AZ ÖSSZES ZSÍRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te Tenger!
Meg ne sértődj nekem itt most ezért:)))))))))))
Z.

Bia
Biah, 2011-04-11 19:56

Szia Tenger!
Nem kell sütőzacskó.Az a kis olaj amivel bekened tökéletesen elég rá.Én még alufóliát sem tettem rá.
Próbáld csak ki bátran így.Ha a sütőd régebbi típus akkor kezdheted alufóliával letakarva de félúton vedd le róla.Sok sikert!Üdv:Bogi

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
756