Fokhagymás pulykaszárny recept

megosztás
0
Fokhagymás pulykaszárny
Fokhagymás pulykaszárny
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pulyka nagyon egészséges és ízletes husi ezért alkalmanként nekünk is terítékre kerül.Mivel nem akartam most sok időt a konyhában tölteni ezért ez volt a legpraktikusabb megoldás.Egyszerű mint az egyszeregy.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével, rizzsel, salátával tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás pulykasült, fokhagymás sült pulykaszárny
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A szárnyakat alaposan megmossuk.
  2. A forgónál ketté vágjuk és a csont irányában is bevágjuk néhány helyen.
  3. A zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
  4. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a húsokat úgy hogy a bevágásokba is kerüljön.
  5. Bőrös oldalával lefelé tepsibe rakjuk.
  6. 180 fokos sütőbe tesszük.
  7. Kb. 90 perc sütés után megfordítjuk,és a bőrös oldalát még 30 percig pirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 38 894
elküldve: 7
receptkönyben: 318
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imibá
Imibá / Imibá h, 2016-07-04 07:50

Csak egy plusz ötlet, én pároláskor egy fél doboz sört szoktam aláönteni, na akkor lesz az igazi. Mi szoktuk sokféleképpen is fűszerezni, magyarosan majorannával, de néha olaszosan, oregano, bazsalikom, rozmaringgal, plusz rákenek egy dl. chiliszószt is, attól még pikánsabb lesz. Kár a drága olívaolajat a szószba pazarolni, én egyszerűen lekenem a szárnyakat sima napraforgóolajjal, rászórom a fűszereket, utána ecsettel rásimítom őket. Ja, és fokhagymagerezdeket szúrkálok bele itt-ott. Lefóliázva párolom egy-másfél órácskát, majd rágrillezek... :)

Plucas
Plucas szo, 2016-02-06 22:50

Kedves Bogi!
Köszönöm szépen a leírást, ez nagyon király. A pácba még tettem 1 kk kakukkfüvet, így a majoránna és a kakukkfű egymást kiegészítették, egyik sem lett karakteres. A finoman kizsírozott tepsit karikára vágott burgonyával (két sorosan) raktam ki, erre jött a husi. Nagyon finom köret lett, így azzal nem kellett külön foglalkoznom. Ettől függetlenül az alap recepted kitűnő, ha valaki az alapján készíti el, nem fog csalódni.

aantee
aantee / aantee k, 2014-02-04 15:23

A párom odáig volt érte, nagyon-nagyon ízletes lett. Zöldséges bulgurral ettük.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz h, 2012-10-01 20:30

Szia Mindenkinek!

Csatlakoznék az előttem pozitívan vissza jelzőkhöz! Isteni ez a kaja! Sütőzacsiban csináltam,180c°-on. Nagyon gyorsan kész lett.Köszönöm a receptet!

tenger
tenger / tenger h, 2011-04-11 18:44

Szeretném de egyszer (és utolszor) iszonyat zsíros lett sütőzacskóban sütve.
Tanács?

z1
z1 / z1 h, 2011-04-11 21:04

És még valami.
Bár a Bogi majorannát ír, de a majorannának egy kicsit "nehéz" az íze, illata ami miatt a hús olyan mintha büdös lenne.
Nem csak ez a fajta hús, hanem úgy általában.
A pulykának egyébként is eléggé "karakteres" az íze és talán nem biztos, hogy még rá is kell erősíteni.
Tehát bár nem tudod, hogy miért, de nagyon nem jó amit eszel.
Kivéve a különféle májaknál. ( ????????? )
Ezért én, ill. nálunk a szakácsok, oreganóval ízesítik a pulykát.
A többi fűszer az stimmel.
A véleményem, - mint már annyiszor - most is szubjektív!
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia k, 2011-04-12 06:22

Ez vicces lenne:)))))))) Dénes ki nem állhatja az oreganót és a majorannát nagyon szereti szárnyasokhoz.....Ki érti ezt?????:::))))

z1
z1 / z1 k, 2011-04-12 18:35

...mint a nejem.
Ő is utálja az oreganót...
...??????????????

z1
z1 / z1 h, 2011-04-11 20:31

...amúgy sütőzacskóban minden jobb, de minden más is egy kicsit.
Szokni kell, na!

z1
z1 / z1 h, 2011-04-11 20:14

Szia Tenger!
Ha úgy készítetted el , ahogy a Bogi leírta, akkor ez nem lehet ( ne ) zsíros.
Ha zacskós, ha nem.
Már a bolti, boltban árult "húspulykák" is táposak, zsírtalanok.
???????????????????????????
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia h, 2011-04-11 20:18

Sőt ez a fajta husi még a kiszáradásra is hajlamos!!!!
Legalábbis amivel én találkoztam.
Lehet Tenger háziból készítette....?

z1
z1 / z1 h, 2011-04-11 20:28

...a szárny egyébként is ált. zsírosabb a többi alkatrésznél, de hát nyilván nem volt sehova sem odaírva, hogy:
TUNKOLD FEL A KENYÉRREL AZ ÖSSZES ZSÍRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Te Tenger!
Meg ne sértődj nekem itt most ezért:)))))))))))
Z.

Bia
Bogi :o) / Bia h, 2011-04-11 19:56

Szia Tenger!
Nem kell sütőzacskó.Az a kis olaj amivel bekened tökéletesen elég rá.Én még alufóliát sem tettem rá.
Próbáld csak ki bátran így.Ha a sütőd régebbi típus akkor kezdheted alufóliával letakarva de félúton vedd le róla.Sok sikert!Üdv:Bogi

756