Fokhagymás-paprikás sertéstarja recept

Fokhagymás-paprikás sertéstarja
Fokhagymás-paprikás sertéstarja
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, omlós hús, aromás mártással.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis tarja, fűszeres sertéssült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kb. ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, és egy tűzálló tál aljára rendezzük.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, egy edénybe tesszük. Megszórjuk kevés sóval, majd apránként hozzáadjuk az olajat, és majonézszerűre keverjük.
  4. A fokhagymakrémhez keverjük a paprikakrémet, a provence-i fűszerkeveréket és a fűszerpaprikát. Felöntjük kb. 100 ml vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A mártást a húsra öntjük, és elsimítjuk rajta. Alufóliával letakarjuk.
  6. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 90 percig sütjük, majd eltávolítjuk az alufóliát, és további 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 55 045
elküldve: 12
receptkönyvben: 501
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1820 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2017-02-04 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

carissima
carissima h, 2016-10-10 16:52

Szia!

Megcsináltam, és finom lett. De! A sütési idő nekem nagyon nem stimmelt! Hideg sütőbe tettem be, de egy óra után már totál készen volt! Sőt, egy picit túl is sült! Kíváncsi lennék, vajon miért? Pláne, hogy mi magasan (1100 méterren) lakunk, ahol minden lassabban fő/sül, mint a Magyarországon megszokott magasságokon. (csak egy példa, lágy! tojás 7 perc)

362