Fokhagymás omlós szűzérmék recept

Fokhagymás omlós szűzérmék
Fokhagymás omlós szűzérmék
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szűzpecsenye az egyik legfinomabb része a sertésnek, azonban a legkönnyebb elrontani, ugyanis sokan túlsütik, pedig ez az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető husi. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Salátával, krumplipürével, sült krumplival, de akár még egy jó szendvicsbe is nagyon jó. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzérme, fokhagymás pecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét megtisztítjuk, és másfél-két ujjnyi szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát a szeleteknek.
  2. Egy tálba az olívaolajba beletesszük a mustárt, és belereszeljük a fokhagymát, jól összekeverjük, majd bekenjük vele a hússzeleteket.
  3. 10-20 percig hagyjuk pihenni, addig érdemes elkészíteni a köretet.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, beleteszünk egy kis zsírt (csak, hogy éppen ne legyen száraz a serpenyő), majd beletesszük a hússzeleteket, és magas hőfokon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. (Egyszerre ne tegyünk sok húst a serpenyőbe, nehogy vizet engedjen.)
  5. Miután megsültek a szeletek, egy tányérra kitesszük, és néhány percig hagyjuk pihenni. (Pl. amíg befejezzük a köretet.)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 126
össznézettség: 42 735
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kné Edina

Mióta szakács: 2016.11.23.
3 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

207