r
Nosalty Logó

Fokhagymás morzsával szórt töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Fokhagymás morzsával szórt töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1200 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 601 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 1200 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először összeállítjuk a fokhagymás kenyérmorzsát - 1 padlizsánhoz 3-4 szelet kenyeret morzsolunk össze.
  2. A szikkadt kenyeret - óvatosan - vágjuk jó vastag szeletekre.
  3. Terítsünk le egy tiszta asztalkendőt. A kenyérbélből kézzel tépjünk nagyobb darabokat, és két nyitott tenyerünk között dörzsölgetve-sodrikálva teljesen morzsázzuk el.
  4. A terítőn hagyjuk száradni, közben forgassuk néha át, és közben próbáljuk a nagyobb morzsákat még kisebbekre morzsolni az ujjainkkal. Ha egyenletesebb morzsát szeretnénk, nagy lyukú tésztaszűrőn engedjük át.
  5. A morzsa szinte azonnal, kis szikkadás után már használható, de megszárítva, vászonzacskóba kötve, hetekig eláll.
  6. Teflonserpenyőben olvasszunk meg 1 ek vajat 1 ek olívaolajon. Pirítsunk meg rajta a 8 gerezd lereszelt fokhagymát, de ne égessük meg. Kb. 2 perc.
  7. Hozzáöntjük a kenyérmorzsát, és pár percig együtt pirítjuk folyamatosan kevergetve.
  8. Padlizsán elkészítése:
  9. Kettévágjuk hosszában a padlizsánt, kikaparjuk a belsejét/magját. A padlizsáncsónakokat lesózzuk, félretesszük.
  10. Egy kevés olívaoljaon megpirítjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánbelet, 1 percig együtt sütjük, majd mély tálba öntjük.
  11. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, metélőhagymát, bazsalikomot, rozmaringot. Ha nincs friss, szárított fűszerekkel is dolgozhatunk, én is így tettem.
  12. Adjuk hozzá az érett, felszeletelt paradicsomokat vagy egy 40 dkg-os paradicsomkonzerv felét. Ha nem elég leves a paradicsom, pár löttyintés paradicsomlével vagy sűrítménnyel szaftosíthatunk rajta.
  13. Sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze.
  14. Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük olajjal, papírtörlővel felitatjuk a padlizsánok belsejéből a keletkező sós levet, majd egymás mellé betesszük őket a tepsibe.
  15. Megtöltjük a fűszeres-paradicsomos töltelékkel, és a töltelékre halmozzuk a kenyérmorzsát.
  16. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben megsütjük. Eltávolítjuk a fóliát, és addig sütjük, amíg a morzsakéreg jó barna és ropogós nem lesz rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1935
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Egy férfi kollégám küldte át a linkjét ennek a receptnek. Szlovákul volt. Szerencsére otthon vagyok a google fordító használatában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek