Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell recept

1 adag
832
kcal
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különleges ételt ajánlok a húsvéti asztalra. Rendkívül mutatós, könnyű vendégváró fogás.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A salátához

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemellrolád, joghurtban pácolt csirkemelltekercs, gombával töltött csirkerolád baconbe tekerve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük és másnapig a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A cukkínit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk. 
  4. Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkínit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a tejszínnel és beforraljuk.
  5. Mikor kész és egy kissé meghűlt, hozzákeverünk egy felvert tojást.
  6. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére.
  7. A húst kivesszük a joghurtból, lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet, amivel be tudjuk fedni. 
  8. A mélyedést kitöltjük a tejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemellszeletekkel és a baconnel. 
  9. Beletesszük egy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjük róla. Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel. 
  10. A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extraszűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 000
elküldve: 40
receptkönyben: 962
elkészítve: 11/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
65 recept

Hozzászólások (17)

d.zsoka
d.zsokap, 2012-06-29 10:32

nagyon tetszik a recept, bár gomba nélkül fogom csinálni :) majd kitalálok helyette valamit (sajnos nem szeretjük a gombát)

veruss
verussp, 2012-06-29 10:39

Kedves d.zsoka!

Örülök, hogy tetszik a recept! Ha a gomba nem nyerő nálatok, akkor használj csak cukkinit, egy kevés, friss kakukkfűvel, szerintem biztosan nagyon finom lenne úgy is.
Majd írd meg kérlek, hogyan készítetted el és hogy ízlett!

Üdvözlettel,
Veruss

d.zsoka
d.zsokap, 2012-06-29 18:18

Már a sütőben van :) töltelék: cukkini, lila hagyma, paradicsom, paprika (piros), fűszernek: só,bors,bazsalikom, majoránna és egy csapott teáskanál dijoni mustár, és természetesen a tejszín és a tojás ahogy írtad. biztos, h ízleni fog. köszi a receptet még egyszer.

sokáig nem néztem gombás és halas és egyéb recepteket, mert nem szeretjük, de nagyon jó receptek vannak köztük , amik szerintem gomba nélkül is finomak ( vagy kihagyom belőle v helyettesítem mással)
Üdvözlettel:
zsoka

veruss
verussp, 2012-06-29 20:04

Kedves Zsóka!

Jó étvágyat kívánok! :) Az alapján, amit leírtál, biztos nagyon finomra sikeredett!
Természetesen, egy receptet nem kell szóról, szóra követni, (kivéve talán a süti recepteket) ha az ember beleviszi a fantáziáját, csodás dolgokat tud összehozni. A gombás, halas ételeket is el lehet úgy készíteni, hogy az, aki sosem ette, még annak ízleni tud.
Remélem, egyszer rászánjátok magatokat és legyűritek a hal és a gomba ellen érzett ellenszenveteket és megszeretitek ezeket az alapanyagokat is! Én azt vallom, hogy nincs rossz étel, csak rosszul elkészített étel. Ha több friss, zöld fűszerrel és jól megválasztott fűszerekkel még egy olyan alapanyagból is mennyei ételt lehet készíteni, amit az ember nem kedvel annyira.
További szép estét kívánok! :-)

Üdvözlettel,
Veuss

NovakAndi
NovakAndics, 2012-03-29 10:04

SZia, készítetted más szárított gombával is? Nekem erdei gombakeverékem van szárítva itthon, azzal is finom lehet? Köszi, Andi

veruss
verusscs, 2012-03-29 10:33

Szia Andi!
Igen, nagyon szeretem a szárított gombákat, ezt is szárított trombita gombával készítettem. De amit írsz, erdei gomba keverék, az is isteni finom lenne benne. Én azt rendszeresen gomba pörkölthöz szoktam használni és gomba mártáshoz, mert nagyon finom ízt ad. Arra viszont figyelni, kell, hogy a szárítottnak sokkal intenzívebb az íze, ezért ezekből inkább kevesebbet használok, inkább fűszerként.
Remélem, ha kipróbálod ízleni fog! :)
További szép napot kívánok!
Üdv,
Vera

NovakAndi
NovakAndics, 2012-03-29 11:39

Szia Vera,
köszi a gyors válaszod, biztosan elkészítem ezt a finom húsételt!
Andi

WhiteMagic
WhiteMagicszo, 2012-04-14 20:42

Sziasztok!
Nagyon tetszik ez a recept. Gombakedvelő vagyok én is és amiről itt beszéltek szeretnék kérdezni. Ilyen szárított gombákat honnan kell venni? Ilyeneket még sosem használtam. Mindig csak frisset. Illetve a trombita gombát is kérdezném, hogy hol lehet beszerezni? Sima sampion gombával is el tudom képzelni, de lehet, hogy ezekkel akkor még finomabb.
Üdv, WM

veruss
verussk, 2012-04-17 11:38

Kedves White Magic!
Elnézésedet kérem, hogy csak most válaszolok!
Ezekről a gombákról van szó, itt meg tudod nézni mindet : http://www.rokagomba.hu
A Sparban szoktam venni őket. De biztos, hogy sima sampion gombával is nagyon finom.
Üdv,
Vera

pancika10
pancika10cs, 2012-03-29 08:45

Sziasztok!

Ilyen száritott trombita gombát hol lehet amúgy kapni?

veruss
verusscs, 2012-03-29 10:38

Szia Pancika10!

Én ezeket a Sparban szoktam venni. "Erdészné gombája" a neve és elég sok fajta van belőlük. Ez az oldaluk: http://www.rokagomba.hu/ itt a szárított gombáknál megtalálod.
Remélem, tudtam segíteni! :)
További szép napot kívánok!
Üdv,
Vera

veruss
verusscs, 2012-03-29 10:40

Kedves Agi-ca!
Nagyon örülök, hogy tetszik! :) Itthon nem panaszkodtak, ízlett mindenkinek :)
Remélem, ha kipróbálod, ízleni fog! :)
További szép napot kívánok!
Üdv,
Vera

Legfrissebb cikkek

Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
832