r
Nosalty Logó

Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 2460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A salátához

Összesen 76 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    601 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2624 micro
Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    174 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6431.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2540 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2403.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    965 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    584 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    4465 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    10497 micro
Összesen 2460 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 76 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljüka fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszükés másnapig a hűtőben pihentetjük.
  2. Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak ízesítésként. A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük.
  3. A cukkínit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
  4. Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkínit megpirítjuk, hozzáadjuka kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunkegy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjüka tejszínnel és beforraljuk.
  5. Mikor kész és egy kissé meghűlt, hozzákeverünkegyfelvert tojást.
  6. Az őzgerinc formát kibéleljüka bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunka tetejére.
  7. A húst kivesszüka joghurtból,lesimítjukróla a felesleget, megsózzuk, borsozzukés rátesszüka bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunkannyi szeletet, amivel be tudjukfedni.
  8. A mélyedést kitöltjüka tejszínes zöldségmasszával. Befedjüka csirkemellszeletekkel és a baconnel.
  9. Beletesszükegy nagyobb tepsibe, és közepes hőfokon megsütjük. Ami kisül belőle folyadék, azt a végén leöntjükróla. Kissé hagyjukkihűlni, majd szeleteljükés frisssalátával tálaljuk. Hidegen és melegen is finom étel.
  10. A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetünk, egy fej lilahagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljukkevés extraszűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünkrá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjukés tálaljuka hús mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 517
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 39078
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy különleges ételt ajánlok a húsvéti asztalra. Rendkívül mutatós, könnyű vendégváró fogás.

Hozzávalók

A húshoz

A salátához

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek