r
Nosalty Logó

Fokhagymás fetával töltött gombafejek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Étcsoki
Fokhagymás fetával töltött gombafejek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2500.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombafejeket megtisztítjuk (meghámozni nem szükséges), a szárát eltávolítjuk.
  2. A fokhagymát lereszeljük. Szárított fokhagymaport is használhatunk vagy fokhagymakrémet, de a friss az igazi, mind illatában, mind aromájában is.
  3. Villával összetörjük a feta sajtot, és belekeverjük a tojást, a fokhagymát és a fűszereket (ha hígnak találjuk, akkor egy kis zsemlemorzsával "sűríthetjük"). Sózni nem kell, mivel a feta önmagában is sós! Majd kanállal beletöltjük a masszát a gombafejek mélyedésébe pereméig.
  4. Egy kisebb tepsinek vagy kerámia sütőtálnak az alját kenjük ki az 1 evőkanál olajjal. Helyezzük bele szorosan, egymás mellé a gombafejeket. Alufóliával, vagy ha van az edénynek teteje, lefedjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd fólia nélkül további 5-10 percig, hogy színt kapjon.
  6. Tálaláskor friss petrezselyemmel díszíthetjük. Köretnek párolt rizst vagy burgonyapürét ajánlanék (a lányom főtt bulgurt evett hozzá).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x12x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11869
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás fetával töltött gombafejek
Étcsoki 3 recept

Szeretem a gombát, és mivel elkészíteni is könnyű, így sokféleképpen szoktam tálalni a családomnak. A csiperkegomba az egyik kedvencem, barna vagy fehér, apró vagy tenyérnyi, a lényeg, hogy egész évben kapható. A lányom, Nóri a töltött gombafejeket szereti sütve, mert kevés zsiradék kell hozzá, és csekély a szénhidrát értéke, és van benne fehérje is. Ez a recept mai ötlet, aminek nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek