Fokhagymás csirkemáj recept

1 adag
421
kcal
Fokhagymás csirkemáj
Fokhagymás csirkemáj
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májból készült ételek előnye, hogy nagyon rövid idő alatt lehet  finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra.
Nálunk illyenkor a cicák is nagyon örülnek, mivel a friss csirkemájat legtöbbször szívvel együtt árulják, amit nem
használok fel a főzéshez, a májról leválasztott szív az ő jutalmuk szokott lenni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Petrezselymes krumpli, krumplipüré, esetleg párolt rizs illik hozzá. Az idénynek megfelelő savanyúságot adhatunk mellé.
Jelen esetben petrezselymes újburgonyával és fejessalátával fogyasztottuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Dinsztelt csirkemáj, csirkemáj fokhagymásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, esetleges epe maradványtól.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk.
  5. Rádobjuk a májat és a fokhagymát, kissé lepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és rászórjuk az őrölt borsot.
  7. Aláöntünk 1-2 ek vizet és kb 20 perc alatt készre pároljuk, sütjük.
  8. Akkor kész a máj, ha a villát beleszúrva nem jön belőle véres lé.
  9. Végezetül megsózzuk.

  .

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 86 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 43 593
elküldve: 0
receptkönyben: 456
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (4)

tetej
tetejv, 2011-06-26 10:44

Szia muci. Isteni finom, de én a szívet le szoktam fagyasztani és ha pörköltet csinálok beleteszem. További szép napot. Igaz a cicáknak is kell valami finomság!!!

Elza
Elzav, 2010-01-17 18:47

Kedves Muci!
Gratulálok a sok jó recepthez!
Én is hasonlóan készítem a májat,azzal a különbséggel,hogy előtte 1 éjszakát tejben áztatom.És egy kis majorannát is teszek hozzá amikor sül.9

Elisabeth
Elisabethp, 2009-09-11 00:17

Szia Muci!

Énis pont így készítem a májat, mi vacsira-könnyű ebédnek szoktuk enni, friss, ropogós, puha kenyérrel, köret nélkül :)

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
422