Fokhagymás csirkemáj recept

Fokhagymás csirkemáj
Fokhagymás csirkemáj
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májból készült ételek előnye, hogy nagyon rövid idő alatt lehet  finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra.
Nálunk illyenkor a cicák is nagyon örülnek, mivel a friss csirkemájat legtöbbször szívvel együtt árulják, amit nem
használok fel a főzéshez, a májról leválasztott szív az ő jutalmuk szokott lenni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Petrezselymes krumpli, krumplipüré, esetleg párolt rizs illik hozzá. Az idénynek megfelelő savanyúságot adhatunk mellé.
Jelen esetben petrezselymes újburgonyával és fejessalátával fogyasztottuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Dinsztelt csirkemáj, csirkemáj fokhagymásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, esetleges epe maradványtól.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk.
  5. Rádobjuk a májat és a fokhagymát, kissé lepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és rászórjuk az őrölt borsot.
  7. Aláöntünk 1-2 ek vizet és kb 20 perc alatt készre pároljuk, sütjük.
  8. Akkor kész a máj, ha a villát beleszúrva nem jön belőle véres lé.
  9. Végezetül megsózzuk.

  .

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 86 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 58 777
elküldve: 1
receptkönyvben: 510
elkészítve: 22/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
173 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tetej
Tetej / tetej v, 2011-06-26 09:44

Szia muci. Isteni finom, de én a szívet le szoktam fagyasztani és ha pörköltet csinálok beleteszem. További szép napot. Igaz a cicáknak is kell valami finomság!!!

Elza
Bloemcake / Elza v, 2010-01-17 17:47

Kedves Muci!
Gratulálok a sok jó recepthez!
Én is hasonlóan készítem a májat,azzal a különbséggel,hogy előtte 1 éjszakát tejben áztatom.És egy kis majorannát is teszek hozzá amikor sül.9

Elisabeth
Elisabeth cs, 2009-09-10 23:17

Szia Muci!

Énis pont így készítem a májat, mi vacsira-könnyű ebédnek szoktuk enni, friss, ropogós, puha kenyérrel, köret nélkül :)

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
422