Fokhagymás csirkemáj recept

Fokhagymás csirkemáj
Fokhagymás csirkemáj
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A májból készült ételek előnye, hogy nagyon rövid idő alatt lehet  finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra.
Nálunk illyenkor a cicák is nagyon örülnek, mivel a friss csirkemájat legtöbbször szívvel együtt árulják, amit nem
használok fel a főzéshez, a májról leválasztott szív az ő jutalmuk szokott lenni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Petrezselymes krumpli, krumplipüré, esetleg párolt rizs illik hozzá. Az idénynek megfelelő savanyúságot adhatunk mellé.
Jelen esetben petrezselymes újburgonyával és fejessalátával fogyasztottuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Dinsztelt csirkemáj, csirkemáj fokhagymásan

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, esetleges epe maradványtól.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk.
  5. Rádobjuk a májat és a fokhagymát, kissé lepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és rászórjuk az őrölt borsot.
  7. Aláöntünk 1-2 ek vizet és kb 20 perc alatt készre pároljuk, sütjük.
  8. Akkor kész a máj, ha a villát beleszúrva nem jön belőle véres lé.
  9. Végezetül megsózzuk.

  .

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 86 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 762
elküldve: 0
receptkönyben: 446
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (4)

tetej
tetejv, 2011-06-26 10:44

Szia muci. Isteni finom, de én a szívet le szoktam fagyasztani és ha pörköltet csinálok beleteszem. További szép napot. Igaz a cicáknak is kell valami finomság!!!

Elza
Elzav, 2010-01-17 18:47

Kedves Muci!
Gratulálok a sok jó recepthez!
Én is hasonlóan készítem a májat,azzal a különbséggel,hogy előtte 1 éjszakát tejben áztatom.És egy kis majorannát is teszek hozzá amikor sül.9

Elisabeth
Elisabethp, 2009-09-11 00:17

Szia Muci!

Énis pont így készítem a májat, mi vacsira-könnyű ebédnek szoktuk enni, friss, ropogós, puha kenyérrel, köret nélkül :)

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
422