r
Nosalty Logó

Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymás csirkecomb szalonnás sütőtökraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 8757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    216.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1051 micro
  • β-karotin
    5366 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 2189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    864.6 g
  • Telített zsírsav
    328 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    388 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3812.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3617 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    4203 micro
  • β-karotin
    21464 micro
  • β-crypt
    17494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 8757 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    601 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt tisztítjuk, 2x2 cm-es kockára vágjuk.
  2. A csirkecombokat megsózzuk, majd egy - sütőben is használható - serpenyőben, a felforrósított vajon mindkét oldalukat megkapatjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, aláöntjük a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a sütőbe tesszük, és a bőrüket ropogósra sütjük.
  3. A kockára vágott szalonnát egy szélesebb edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt és a rozmaringágat, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fedő alatt saját levében 15 percig pároljuk. A rozmaringágat kidobjuk.
  4. A combokat kiemeljük, tálra rendezzük.
  5. A visszamaradt pecsenyelét és a tejszínt hozzáöntjük a sütőtökhöz és nagy lángon, fedő nélkül összeforraljuk, majd a tűzhelyet azonnal elzárjuk.
  6. A sütőtökraguta hús mellé halmozzuk. Sült burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 463
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24048
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alapvetően nem szeretem az őszt. Sem a telet. De ahogyan a télben az egyetlen jó dolog a karácsony, (a síelésen kívül), az őszben a sütőtök.  Ennek az ételnek egyetlen hibája van - azon kívül, hogy kevés van belőle -, hogy csak ilyenkor lehet készíteni. Eszméletlenül finom, az egyik kedvencem  A recept Lajos Maritól származik (a 99 étel-33 étefotó sorozatból). A sütőtökpucolást és -darabolást nem számolva, roppant egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek