r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves 5. -olasz

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gabrilla
Fokhagymakrémleves 5. -olasz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    3419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 954 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott burgonyát kevés -enyhén sós- vízben megfőzzük.
  2. Közben a hagymát felkarikázzuk.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk (könnyített verzió, ha a gerezdet a kés lapjával megnyomjuk, így kibújik a "bundájából").
  4. Közben a megfőtt burgonyát leszűrjük.
  5. Dinszteljük meg olívaolajban a hagymát (kislángon), amikor üvegesedni kezd, hozzátesszük a fokhagymagerezdeket. A fokhagymának meg kell puhulnia úgy, hogy ne legyen barna (folyamatosan kevergetni kell).
  6. Amikor puhának találjuk a fokhagymát, hozzákeverjük a megfőzött burgonyát és a kakukkfüvet.
  7. Pár gyors keverés után 2 dl levest merünk hozzá, kb. 10 percig főzzük.
  8. Pépesítjük, majd hozzáadjuk a megmaradt levest, sózzuk, borsozzuk, és forrás után elzárjuk.
  9. A tejszínt hozzáöntjük, és készen vagyunk.
  10. A legjobb ízhatást langyos hőmérsékleten érhetjük el.
  • Receptkönyvben: 667
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 115584
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 03.

Ajánló

Melegen is fogyasztható, de inkább a langyos vagy hideg fogyasztását ajánlom. Fokhagymás-olívás pirítóssal, esetleg paradicsomkarikával, snidlinggel megszórva igazán finom ízharmóniát kaphatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymakrémleves 5. -olasz
Gabrilla 2 recept

Már többször próbáltam fokhagymakrémlevest főzni, de valahogy mindig  forralt fokhagymás tejszín filingje volt. "Napsütötte Toszkánát" olvasva felcsillant a szemem, hogy ez lesz  AZ. Édesapám szavaival élve: Én még kérek, mert ez jó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek