r
Nosalty Logó

Főispánné remeke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Főispánné remeke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Összesen 835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Összesen 5007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Összesen 394 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 835 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.4 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 5007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 394 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Elkészítés

tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. 1/2-1 órára hidegen tároljuk.
  2. A tészta 3/4 részét tepsi nagyságúra sodorjuk, és sodrófára tekerve az elkészített tepsibe helyezzük. Megkenjük jó vastagon baracklekvárral, a vágott dióval megszórjuk, és 180 fokra bemelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc).
  3. Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral, citrom levével kemény habbá verjük.
  4. A megmaradt tésztát 1 mm-re kisodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk.
  5. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, rácsokat rátesszük, és visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. A vékony rácsozat átsül, a habnak csak száradni kell, ha kezdene barnulni, akkor fedjük be fóliával. Gyors, finom, olcsó, nagy tepsi sütemény.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×39
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 37744
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Anyósom receptje volt, gondoltam, megsütöm. Jónak találtam, még eddig nem sütöttem. Gyorsan elkészül és nagyon finom.

Hozzávalók

tésztához

kenéshez+szóráshoz

habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?