Focis torta recept

Kalória?
Focis torta
Focis torta
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádta a fiam!

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipános-csokikrémes torta, csokikrémes piskótatorta marcipánnal bevonva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokkat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral együtt, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját, végül a lisztet.
  2. A tepsit vajazás helyett sütőpapírral béleljük, így nem fog összeesni a piskóta, amikor kivesszük a tepsiből, és kb. 30 percig sütjük.
  3. A tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliából sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt! főzött krémmel.
  5. A marcipánt átgyúrjuk keményítős deszkán, és kinyújtjuk vékony lapra.
  6. A kihűlt piskótát 2-3 fele vágjuk,megkenjük a krémmel, majd a külsejére is kenünk. Végül marciánnal bevonjuk. Ételfestékkel lekenjük, díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 787
elküldve: 2
receptkönyben: 85
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

Hozzászólások (1)

767