Focis torta recept

Focis torta
Focis torta
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádta a fiam!

hozzávalók / 10 adag

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor

A csokis krémhez:

  • 3/4 l tej
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 kk kakaó
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor

Díszítés:

  • 0,5 kg marcipán
  • cukrászkellékesben kapható focis dekoráció (kb. 600 ft)
  • zöld ételfesték


 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipános-csokikrémes torta, csokikrémes piskótatorta marcipánnal bevonva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokkat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral együtt, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját, végül a lisztet.
  2. A tepsit vajazás helyett sütőpapírral béleljük, így nem fog összeesni a piskóta, amikor kivesszük a tepsiből, és kb. 30 percig sütjük.
  3. A tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliából sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt! főzött krémmel.
  5. A marcipánt átgyúrjuk keményítős deszkán, és kinyújtjuk vékony lapra.
  6. A kihűlt piskótát 2-3 fele vágjuk,megkenjük a krémmel, majd a külsejére is kenünk. Végül marciánnal bevonjuk. Ételfestékkel lekenjük, díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 647
elküldve: 2
receptkönyben: 86
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.