Focis torta recept

Focis torta
Focis torta
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádta a fiam!

hozzávalók / 10 adag

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor

A csokis krémhez:

  • 3/4 l tej
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 kk kakaó
  • 25 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor

Díszítés:

  • 0,5 kg marcipán
  • cukrászkellékesben kapható focis dekoráció (kb. 600 ft)
  • zöld ételfesték


 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipános-csokikrémes torta, csokikrémes piskótatorta marcipánnal bevonva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokkat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral együtt, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját, végül a lisztet.
  2. A tepsit vajazás helyett sütőpapírral béleljük, így nem fog összeesni a piskóta, amikor kivesszük a tepsiből, és kb. 30 percig sütjük.
  3. A tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliából sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt! főzött krémmel.
  5. A marcipánt átgyúrjuk keményítős deszkán, és kinyújtjuk vékony lapra.
  6. A kihűlt piskótát 2-3 fele vágjuk,megkenjük a krémmel, majd a külsejére is kenünk. Végül marciánnal bevonjuk. Ételfestékkel lekenjük, díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 581
elküldve: 2
receptkönyben: 86
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.