Focilabda torta Marcipan konyhájából recept

1 adag
1456
kcal
Focilabda torta Marcipan konyhájából
Focilabda torta Marcipan konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy ötperces torta az biztos, de annál nagyobb sikert arattam vele a gyerekeknél.:)

hozzávalók / 8 adag

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

foci torta, focis charlotte torta, futball labda torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben a focilabdát csináljuk meg előző nap, hogy legyen ideje megkötni. Ehhez megsütjük a 6 tojásból a piskótát egy kb. 25x35 tepsiben, amikor kész van, ráborítjuk egy vizes konyharuhára, és feltekerjük, így kapunk egy piskótatekercset.
  2. Levesszük a konyharuhát, és a piskóta belsejét megkenjük nuttelával. Ezután visszatekerjük, és felszeleteljük vékony szeletekre.
  3. Fogunk egy 20 cm átmérőjű ovális tálat, amit kibélelünk folpackkal, és beletesszük a felszeletelt piskótát.
  4. Amíg sült a piskóta, elkészítettük a vaníliapudingot. (Én a főzőst szoktam venni. Egy csomaghoz csak 4 dl tejet adunk, hogy jó sűrű legyen a puding. Én rakok bele egy kis zseléfixet is.) Miután megfőztük a pudingot, a piskótatekercsel kibélelt tálba rakjuk, megvárjuk, míg kihűl, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. 
  5. Másnap megsütjük a tortához az alapot 8 tojásos piskótából egy szintén kb. 25x35 centis tepsiben. Én úgy szoktam, hogy elfelezem a piskótatésztát, és két lapot sütök, így nem kell bíbelődni a kettévágásával. Mikor megsült mind a két lapunk, akkor megtöltjük nuttellával, és félretesszük.
  6. Amíg hűl, addig megcsináljuk a marcipánt. Az alapanyagokat, a 30 dkg mandulát és a 60 dkg porcukrot egy nagy tálban összekeverjük, ezek után szépen óvatósan evőkanalankét vizet adunk hozzá, amíg egy olyan masszát nem kapunk, ami már nem ragad a kezünkhöz. Mikor készen vagyunk, több mint a felét megszínezzük zöld ételfestékkel, a maradékból egy nagyon kicsit elveszünk, azt feketére színezzük, a többi marad fehér.
  7. Viszonylag egyszerű a marcipánnal dolgozni, az a lényeg, hogy két folpack között nyújtsuk ki. Hogy még könnyebb legyen a felhelyezése, csináljunk egy vajas mázat, amivel bevonjuk a tortát és a focilabdát.
  8. A máz hozzávalóit habverővel simára kell keverni! Kicsit hűtőben visszahűtjük, hogy ne legyen túl lágy. Csak akkor lehet felhasználni, ha a torta már teljesen kihűlt, a tetejére, oldalára kell kenni a mázat, a marcipán alá. Ha megkentük mind a 2 tortát a mázzal és bevontuk a marcipánnal, akkor már csak össze kell illeszteni, és a maradék marcipánból lehet díszíteni.:)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 076
elküldve: 3
receptkönyben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcipan2002

Mióta szakács: 2013.01.16.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1456