Focilabda torta Marcipan konyhájából recept

1 adag
1456
kcal
Focilabda torta Marcipan konyhájából
Focilabda torta Marcipan konyhájából
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem egy ötperces torta az biztos, de annál nagyobb sikert arattam vele a gyerekeknél.:)

hozzávalók / 8 adag

A focilabdához

A töltelékhez

Az alaplaphoz

A marcipánhoz

A vajas mázhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

foci torta, focis charlotte torta, futball labda torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben a focilabdát csináljuk meg előző nap, hogy legyen ideje megkötni. Ehhez megsütjük a 6 tojásból a piskótát egy kb. 25x35 tepsiben, amikor kész van, ráborítjuk egy vizes konyharuhára, és feltekerjük, így kapunk egy piskótatekercset.
  2. Levesszük a konyharuhát, és a piskóta belsejét megkenjük nuttelával. Ezután visszatekerjük, és felszeleteljük vékony szeletekre.
  3. Fogunk egy 20 cm átmérőjű ovális tálat, amit kibélelünk folpackkal, és beletesszük a felszeletelt piskótát.
  4. Amíg sült a piskóta, elkészítettük a vaníliapudingot. (Én a főzőst szoktam venni. Egy csomaghoz csak 4 dl tejet adunk, hogy jó sűrű legyen a puding. Én rakok bele egy kis zseléfixet is.) Miután megfőztük a pudingot, a piskótatekercsel kibélelt tálba rakjuk, megvárjuk, míg kihűl, és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. 
  5. Másnap megsütjük a tortához az alapot 8 tojásos piskótából egy szintén kb. 25x35 centis tepsiben. Én úgy szoktam, hogy elfelezem a piskótatésztát, és két lapot sütök, így nem kell bíbelődni a kettévágásával. Mikor megsült mind a két lapunk, akkor megtöltjük nuttellával, és félretesszük.
  6. Amíg hűl, addig megcsináljuk a marcipánt. Az alapanyagokat, a 30 dkg mandulát és a 60 dkg porcukrot egy nagy tálban összekeverjük, ezek után szépen óvatósan evőkanalankét vizet adunk hozzá, amíg egy olyan masszát nem kapunk, ami már nem ragad a kezünkhöz. Mikor készen vagyunk, több mint a felét megszínezzük zöld ételfestékkel, a maradékból egy nagyon kicsit elveszünk, azt feketére színezzük, a többi marad fehér.
  7. Viszonylag egyszerű a marcipánnal dolgozni, az a lényeg, hogy két folpack között nyújtsuk ki. Hogy még könnyebb legyen a felhelyezése, csináljunk egy vajas mázat, amivel bevonjuk a tortát és a focilabdát.
  8. A máz hozzávalóit habverővel simára kell keverni! Kicsit hűtőben visszahűtjük, hogy ne legyen túl lágy. Csak akkor lehet felhasználni, ha a torta már teljesen kihűlt, a tetejére, oldalára kell kenni a mázat, a marcipán alá. Ha megkentük mind a 2 tortát a mázzal és bevontuk a marcipánnal, akkor már csak össze kell illeszteni, és a maradék marcipánból lehet díszíteni.:)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 003
elküldve: 3
receptkönyben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcipan2002

Mióta szakács: 2013.01.16.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
1456