r
Nosalty Logó

Florentine tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Florentine tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Összesen 2448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5033.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2363 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6162 micro
Összesen 2448 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A szendvicshez

  1. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat vagy olívaolajat.
  2. Rádobjuk a megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Kivesszük és félretesszük.
  3. A zsemlét - én most bucit használtam, de akár lehet briós is - félbevágjuk, és a visszamaradt vajon megpirítjuk az angolszalonnával együtt. A másik felét is megpiríthatjuk, ha szeretnénk.
  4. Vizet forralunk, löttyinthetünk bele kevés ecetet is, majd közepesen alacsony hőfokon megbuggyantjuk a tojást. Közben a zsemle egyik felére fektetjük az angolszalonnát, és a tetejére halmozzuk a spenótot. A 3 percig főzött tojást szűrőkanállal a spenót tetejére helyezzük.
  5. Ízlés szerint a tojásra kanalazunk a hollandi mártásból és tálaljuk.

A hollandi mártáshoz

  1. Megolvasztjuk a vajat.
  2. A 3 tojássárgáját a turmixba tesszük, alacsony fokozaton elindítjuk, majd az épphogy gyöngyöző vajat vékony sugárban hozzácsorgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, borsot, cayenne borsot és a citromlevet, és ha túl sűrű a mártás, kevés vízzel hígítjuk, és felhasználásig melegen tartjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 514
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 34283
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 04.

Ajánló

A tojás buggyantását itt, a turmixos hollandi mártás elkészítését itt nézheted meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eggs Benedict, vagyis a Benedict tojás sikerén felbuzdulva gondoltam, megosztom annak zöldebb testvérét, a Florentin tojást, amely spenóttal készül.

Hozzávalók

A szendvicshez

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek