Flamand rakott hús recept

Flamand rakott hús
Flamand rakott hús
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben kóstoltam hasonlót, és mivel könnyű elkészíteni, itthon is megpróbálkoztam vele, a siker garantált. :)

hozzávalók / 4 adag

hús

krumpli

  • 70 dkg burgonya
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 szál petrezselyem

Sütőzsiradék

krumpli

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemellel rakott sertésszűz, szűzpecsenye csirkehússal rakva, sajtos rakott hús
Szólj hozzá!

elkészítés

Hús elkészítése

  1. Kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk a szűzpecsenyét, kiklopfoljuk, sóval, fehérborssal mindkét oldalát meghintjük. A csirkemellfiléből is hasonló méretű szeleteket vágunk, mint a szűzérméből, szintén sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd először a szűzérmére, majd a csirkemell szeletekre hirtelen kérget sütünk.
  3. Kiszedjük a húst, a serpenyőbe öntjük a fehérbort, újramelegítjük, és visszatesszük bele az összes hússzeletet, kb. 10 percig még pároljuk az egészet. A visszamaradt léből barna mártást készíthetünk.

Köret elkészítése

  1. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben majdnem készre főzzük. Leszűrjük, és forró olajban pirosra sütjük. Az olajból itatós papírra szedjük, sózzuk, és meghintjük pirospaprikával.
  2. Amennyiben nem barna mártással szeretnénk enni, lehet hozzá gyümölcsmártást is készíteni ízlés szerint, pl. áfonya. (A képen rebarbarás őszibarackmártással látható, de ehhez a nyáron tettem el a hozzávalókat.)

Tálalás

  1. Egy teflon serpenyőt kikenünk egy leheletnyi vajjal, rádobjuk a sonkaszeleteket, csak hogy épp átmelegedjenek, majd a camembert sajtot fektetve, keresztben elvágva, a penészes felével lefelé hirtelen megsütjük annyira, hogy a nyitott felső fele lágy legyen, de még ne folyjon.
  2. A hús tálalása előtt kissé alágyújtunk megint a serpenyőnek, hogy a hús biztosan kellemes meleg legyen, majd a tányéron egymásra helyezve: egy szelet csirkemellet, egy szelet paradicsomot, egy szelet szűzérmét, egy szelet sonkát, megint egy szelet csirkemellet, és végül az egészre az olvasztott camembert sajtot tesszük.
  3. A tányérra kis mártásos tálkába, vagy ha nincs, kis pohárba öntjük a mártást.
  4. Végül a burgonyát a tányérra helyezzük, kis petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 39
össznézettség: 9 241
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

811