r
Nosalty Logó

Flamand póréhagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Flamand póréhagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 1550 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A pórét megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy fazékban a szalonnát aranybarnára sütjük. Majd hozzáadjuk a pórét, és alacsony hőmérsékleten megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a hagymát és a gerslit, további 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, felfőzzük, és közepes hőmérsékleten, lefedve kb. 30 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  5. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi forró levest, majd a maradék leveshez keverjük. A levest borssal, szerecsendióval, és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1538
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A Preisoep, azaz a Flamand póréhagymaleves egy nagyon finom, ízletes leves Belgiumból, amelynek a kisütött szalonna egy különös aromát ad. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek