Firenzei máj recept

1 adag
771
kcal
Firenzei máj
Firenzei máj
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi kedvenc receptje a családnak. Kicsit furán hangzik együtt a paradicsom és a tejföl, de nagyon pikáns és finom.
Ezzel egyszer régen nyertem egy 4 fogásos vacsorát a Déli Apró receptversenyén.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos-tejfölös tészta májjal, májas spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és pár percig pároljuk.
  3. Ezután a csíkokra vágott májat beletesszük, és összesütjük, amíg a máj meg nem puhul.
  4. Végül a paradicsommal elvegyítjük, és megszórjuk majorannával.
  5. Összekeverjük a tejföllel és a spagettivel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 296
elküldve: 2
receptkönyben: 193
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Boczy

Mióta szakács: 2011.01.17.
3 recept

Hozzászólások (3)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
771