Firenzei máj recept

Firenzei máj
Firenzei máj
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi kedvenc receptje a családnak. Kicsit furán hangzik együtt a paradicsom és a tejföl, de nagyon pikáns és finom.
Ezzel egyszer régen nyertem egy 4 fogásos vacsorát a Déli Apró receptversenyén.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-tejfölös tészta májjal, májas spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és pár percig pároljuk.
  3. Ezután a csíkokra vágott májat beletesszük, és összesütjük, amíg a máj meg nem puhul.
  4. Végül a paradicsommal elvegyítjük, és megszórjuk majorannával.
  5. Összekeverjük a tejföllel és a spagettivel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 202
elküldve: 2
receptkönyben: 190
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Boczy

Mióta szakács: 2011.01.17.
3 recept

Hozzászólások (3)

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
Saláták melegen ajánlva!
Saláták melegen ajánlva!
Igaz, hogy nyáron elsősorban a nyersen fogyasztás kerül előtérbe, de én nagyon szeretem azokat a salátákat is, amelyeknél az összetevők egy része hideg, más része meleg.
771