Firenzei máj recept

Kalória?
Firenzei máj
Firenzei máj
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi kedvenc receptje a családnak. Kicsit furán hangzik együtt a paradicsom és a tejföl, de nagyon pikáns és finom.
Ezzel egyszer régen nyertem egy 4 fogásos vacsorát a Déli Apró receptversenyén.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-tejfölös tészta májjal, májas spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és pár percig pároljuk.
  3. Ezután a csíkokra vágott májat beletesszük, és összesütjük, amíg a máj meg nem puhul.
  4. Végül a paradicsommal elvegyítjük, és megszórjuk majorannával.
  5. Összekeverjük a tejföllel és a spagettivel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 966
elküldve: 2
receptkönyben: 218
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Boczy

Mióta szakács: 2011.01.17.
3 recept

Hozzászólások (5)

viola01
Hagymafaló / viola01 sze, 2015-03-18 13:55

Nem furcsa együtt a paradicsom és a tejföl, és gyakran kombinálom őket. Sőt, a töltött paprikát paradicsommártással tejföl nélkül el se tudnám képzelni. Mindig összekeverem a mártást a tejföllel, és enyhén megsózom, és azt akár magában is bekanalazgatom. :)

785