Firenzei máj recept

Firenzei máj
Firenzei máj
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi kedvenc receptje a családnak. Kicsit furán hangzik együtt a paradicsom és a tejföl, de nagyon pikáns és finom.
Ezzel egyszer régen nyertem egy 4 fogásos vacsorát a Déli Apró receptversenyén.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-tejfölös tészta májjal, májas spagetti

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és pár percig pároljuk.
  3. Ezután a csíkokra vágott májat beletesszük, és összesütjük, amíg a máj meg nem puhul.
  4. Végül a paradicsommal elvegyítjük, és megszórjuk majorannával.
  5. Összekeverjük a tejföllel és a spagettivel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 029
elküldve: 2
receptkönyben: 181
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Boczy

Mióta szakács: 2011.01.17.
3 recept

Hozzászólások (3)

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
771