r
Nosalty Logó

Finomfőzelék 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Finomfőzelék 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 1071 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 4278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A főzelékhez

A feltéthez

Összesen 150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 1071 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    203.5 g

Zsír

  • Összesen
    315.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4788.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1913.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    12750 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5368 micro
Összesen 4278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Feltét elkészítése:
  2. A lapockát megmossuk, és besózzuk.
  3. Sütőedénybe tesszük, kevés olajat öntünk alá.
  4. Megszórjuk kevés borssal, és pár gerezd apróra vágott fokhagymával.
  5. Aláöntünk 0,5 l vizet, alufóliával betakarjuk, és a sütőbe tesszük.
  6. 1,5 óra alatt puhára sütjük.
  7. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és kicsit pirosra sütjük.
  8. Főzelék elkészítése:
  9. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk.
  10. Az olajon megpároljuk, rátesszük a pirospaprikát.
  11. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót.
  12. Kicsit megforgatjuk, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval.
  13. Kicsit forraljuk, kb. negyedórát, és hozzáadjuk a szintén kockára vágott burgonyát.
  14. Felöntjük vízzel, utánsózzuk, és puhára főzzük.
  15. A tejfölben elkeverjük a lisztet. A levéből veszünk ki, és hozzákeverjük.
  16. Beleöntjük a habarást, elkeverjük, és kiforraljuk. Ha sűrű, kicsi tejet öntünk hozzá.
  17. Szeletelt sült hússal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 37040
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Ajánló

Ki, melyik zöldséget kedveli, abból tegyen bele többet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom nagy kedvence a téli időben a finomfőzelék. Könnyű, gyorsan kész, és tele van vitaminnal.

Hozzávalók

A főzelékhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek