r
Nosalty Logó

Finom zöldséges farfalle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Finom zöldséges farfalle
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 275 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6579 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    4126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    354 micro
  • β-karotin
    5821 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3640 micro
Összesen 1653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    513 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vizet felteszünk melegedni, amibe a tésztát fogjuk kifőzni.
  2. Amíg a tésztát főzzük, addig a salátakeveréket a rukkolával beleszórjuk egy nagy tálba. A rukkolát kicsit össze lehet vágni, ha nagyon nagyok a levelek.
  3. Összevágjuk a paradicsomot, camembert sajtot, uborkát, erős paprika felét (kihagyható), és a lilahagymát kockára. Az olajbogyókat kettő vagy három karikára, attól függően, hogy mekkorák a bogyók.
  4. Az összes zöldséget összekeverjük, és lelocsoljuk kb. 1 evőkanál olívaolajjal.
  5. Amikor a tésztát leszűrtük, hagyjuk kicsit kihűlni, és csak utána keverjük a salátába. Tálaláskor a tetejére egy kevés frissen őrölt fekete vagy színes borsot szórunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23978
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Ajánló

Bármely évszakban, bármely napszakban ajánlható. Párolt vagy grillezett húsokhoz, sült vagy füstölt halakhoz ideális köretként. Előételként önmagában is fogyasztható, nyáron inkább barna sörrel, télen egy jó pohár gyöngyöző rozé borral, de ezt mindenki saját ízlésére bízom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok saláta és zöldségfélét eszem, ezért a hűtőmben mindig van valamilyen salátakeverék. Ugyanígy vagyok az olajbogyóval is. A tészták, köztük a farfalle vagy masni tészta pedig alap. A reggeli készítésénél ezek előkerülnek, és hogy a végeredményhez még mi kell, az csak a fantáziámon múlik. Ezzel a finomsággal így voltam. Sorra szedtem a hűtőben sorakozó dolgokat, és ez lett az eredménye. Már most tudom, hogy nagyon sokszor fogom még elkészíteni. A salátáimat mindig a citrom ízesítésű olívaolajjal szoktam meglocsolni, mert pikáns ízt ad, és nagyon kellemes az illata. Ha csak egyedül fogyasztom a salátát, akkor csípősre szoktam készíteni, és ilyenkor az erős paprika mellett chilis olívaolajjal locsolom meg. A zöldségek szabadon variálhatók, sőt én magam sokszor teszek bele gyümölcsöt is. Az egyik ilyen a sharon, ami nagyon meg tudja bolondítani a salátát. Az édessége jól harmonizál a zöldségek savanyú-kesernyés ízével. A másik kedvencem a licsi. Kicsit babra munka kibontogatni, de megéri, mert feldobja a salátákat. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek