r
Nosalty Logó

Fetával töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetával töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3619.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7238.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    4001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1034 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
  2. A végeket meghagyjuk, mert sütés előtt azzal dugaszoljuk be a paprikákat.
  3. A fetát villával összetörjük, lazítunk rajta, majd ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, chilivel, borssal.
  4. Töltés előtt a paprikákba is szórunk egy kis oregánót, bazsalikomot, akár chilit is.
  5. A paprikákba töltjük a fetás masszát.
  6. Nem töltjük tele őket, a végeket visszahelyezzük.
  7. Megkenjük a paprikákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és sütés előtt késsel megszúrkáljuk őket, nehogy szétrobbanjanak a hőtől.
  8. Előmelegített sütőben alufóliára fektetve sütjük őket.
  9. Ha már barnulnak, és hólyagosra sültek, akkor elkészültek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7866
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Barna kenyeret pirítottam hozzá, jól bedörzsöltem fokhagymával, meglocsoltam olívával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyaralás előtt próbáltam mindent elpusztítani a hűtőből, és maradt még vagy 7db paprika itthon. A töltött paprika nem az én műfajom, de gondoltam, valami lightosabbal megtölthetném. Isteni íze van a sült paprikának, és sok mindent lehet még a fetába tölteni. Legközelebb lilahagymát is fogok a masszába tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek