r
Nosalty Logó

Fetás-kapros zöldbabsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boribon
Fetás-kapros zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 620 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 2477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Saláta

Öntet

Összesen 186 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    853 micro
Összesen 620 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    2896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2036 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3410 micro
Összesen 2477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Elkészítés

Saláta

  1. A zöldbabot a végeitől megtisztítjuk, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
  2. Ezután blansírozzuk őket, ami azt jelenti, hogy sós, forró vízbe tesszük, de nem főzzük meg teljesen, csak roppanósra.
  3. Szitában alaposan lecsepegtetjük, és megvárjuk, míg kihűl!! Ez fontos, különben a feta elolvad, és a salátánk nem lesz kimondottan szalonképes.:-)
  4. Az apróra vágott diót alacsony/közepes hőfokon kis serpenyőben zsiradék nélkül megpörköljük, míg illatos lesz.
  5. A fetát felkockázzuk, a lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Végül mindent egy nagyobb salátástálba öntünk, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan összekeverjük az öntettel.

Öntet

  1. Az olajból, reszelt fokhagymából, apróra vágott ZSENGE kaporból és a citrom reszelt héjából, valamint fele levéből emulziót készítünk. Legegyszerűbb kis átmérőjű rugós habverővel.
  2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szárított mentát is adhatunk hozzá.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4027
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fetás-kapros zöldbabsaláta
Boribon 21 recept

Nagyon finom, nyári görög saláta. Grillezett húsokhoz, halhoz különösen ajánlott. Nekem volt kimaradva egy kevés cukkinim, ezért azt kockára vágva kevés olajon megpirítottam, és azt is hozzáadtam a salihoz - szuperül illett hozzá.

Hozzávalók

Saláta

Öntet

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek