r
Nosalty Logó

Fetás édesburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fetás édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    15405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 441 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6482.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1502 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    3246 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    714 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5446 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    61619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1762 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4623 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A kakukkfüvet megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük. Az olívaolajhoz keverjük a kakukkfű leveleket, sóval, borssal ízesítjük.
  3. Az édesburgonyát leöntjük a fűszeres olajjal, jól összekeverjük, tűzállótálba öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és egyszer-kétszer átforgatva kb. 25 percet sütjük.
  4. Rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk a fenyőmaggal, meglocsoljuk a citromlével, és további 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 533
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 33947
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köretként vagy önálló ételként egyaránt nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek