r
Nosalty Logó

Fetás burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fetás burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A dresszinghez

A salátához

Összesen 861 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A dresszinghez

A salátához

Összesen 1725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A dresszinghez

A salátához

Összesen 133 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 861 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4109.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3209 micro
Összesen 1725 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A dresszinghez

A salátához

Elkészítés

A dresszinghez

  1. A dresszinghez az olajat elkeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a szardellafiléket, joghurtot, mustárt és a kaprot, jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A salátához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Meghántjuk, majd durva darabokra vágjuk.
  2. Hozzákeverjük a vékony gyűrűkre vágott újhagymát, kapribogyót, az olívabogyót, petrezselymet, mentát. Rámorzsoljuk a fetát, és azzal is összekavarjuk.
  3. A még langyos burgonyára öntjük a dresszinget, és összekavarjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7086
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete a Chefkoch.de oldalon található, én egy kicsit változtattam a mennyiségeken. Gazdagíthatjuk a salátát durva darabokra vágott főtt tojással, csíkokra vágott aszalt paradicsommal is.

Hozzávalók

A dresszinghez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek