r
Nosalty Logó

Feta sajtos-sós margaréták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
goedeburg
Feta sajtos-sós margaréták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1538.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    293.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    2575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2346 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4808 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a száraz élesztőt, a cukrotelkeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a fetát, a tojást és a két tojássárgáját, a langyos margarint és a tejfölt, összedolgozzuk.
  3. Langyos helyen min. 30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt. (160 fok, légkeverés)
  5. Kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk a tésztát (lisztezett felületen), szaggatjuk, kenjük, szórjuk.
  6. 20 percig 160 fokon, 10 percig pedig 180 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4570
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Ajánló

Második fogásként, vagy mártogatóssal nassként is tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feta sajtos-sós margaréták
goedeburg 18 recept

Története csupán a formának van, egy isler sütésnél tönkretettem a pogácsaszaggatómat, a margaréta a legkevésbé "figurás" szaggató egy sós ételhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek