Ferrarossi - azaz filléres recept

Ferrarossi - azaz filléres
Ferrarossi - azaz filléres
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 60db lesz belőle, fontos, hogy még melegen készítsük a halmokat, mert különben megköt a massza. Ez afféle dobjuk össze süti, egyszerű, de nagyszerű. :)
 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Próbálja ki bátran mindenki, aki szereti a ropogós, csokis, diós sütiket! Én meg tudnám enni minden nap! :)

http://tobbmintmartas.blogspot.com/2011/08/ferrarossi-filleres.html

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kukoricapelyhes sütemény, csokis ropogós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet a cukorral felolvasztjuk, beleolvasztjuk a margarint,  ha az is felolvadt, a csokit. Ezután belekeverjük a darált diót, és mindezt sűrűre főzzük (1-2 perc). 
  2. A tűzről levéve belekeverjük a kukoricapelyhet, majd evőkanállal még melegen halmokat készítünk belőle a mignon papírokba.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 209
elküldve: 5
receptkönyben: 603
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (10)

marianna1211
marianna1211k, 2012-01-24 11:49

Ez egy fantasztikus desszert! Csókoltatom a kitalálóját! Akkora ötlet, hogy csak na! Már kétszer megcsináltam, és sajnos abbahagyhatatlan!

Besamel
Besamelp, 2012-01-27 22:16

Ahogy mondod, sajnos abbahagyhatatlan... de milyen finom! :))

Besamel
Besamelh, 2011-09-26 23:10

Nagyon szépen köszönöm tekovacs! Örülök, hogy tetszik! :)
Remélem ízlett a kipróbált finomság, mi nagyon szerettük! :))

tekovacs
tekovacsszo, 2011-09-24 08:47

Nagyon tetszik! Mentettem, ... és a blog is nagyon jó! Különösen a "pupusas", amit a hétvégén ki is fogok próbálni. Gratulálok: Emi

Teakert
Teakertk, 2011-09-06 18:27

Megvagy kékszemű!))) Amúgy nem is rondák..már a kis ferrarik.)))

Besamel
Besamelh, 2011-09-05 00:14

Kedves Leara! Egy hétig biztosan ropogtathatod. :) Hűtőben tartva fémdobozban, vagy zacskóban, hogy ne ereszkedjen meg.

Besamel
Besamelh, 2011-09-05 00:14

Kedves NessaF! Vajjal, még nem próbáltam, de szerintem azzal is lehet. Ha kipróbáltad, majd írd meg milyen lett vele! :) Érdemes hűtőben tartani, mondjuk egy fémdobozban!

Leara
Learav, 2011-09-04 21:36

Tényleg jól hangzik! Le is mentettem.
Szerinted mennyi ideig áll el?

NessaF
NessaFv, 2011-09-04 20:16

Jól hangzik! Vajjal is lehet? Nem vagyok margarin -barát... Hűtőben kell tartani?

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
482