r
Nosalty Logó

Ferdinánd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferdinánd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 1202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 4811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Összesen 371 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1202 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    5962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.4 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 4811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 371 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. Majd összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel. Lágyra kell gyúrni!
  3. Langyos helyen kelesztjük 1/2 órát.
  4. Téglalap alakúra fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenkük a kikevert krémmel. (A krémhez a margarint a cukrokkal, a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát.)
  5. Alulról felfelé, mint egy tekercset, feltekerjük.
  6. Feldaraboljuk kb 6 cm-es darabokra.
  7. Kikenünk olajjal egy kuglófformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
  8. Állítva /nem szorosan/ beletesszük a tésztaarabokat a formába. Ismét kelesztjük 1/2 órát.
  9. Meleg sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük.
  10. Félidőben a langyos cukros tejes keverékkel meglocsoljuk.
  11. Ha megsült, kifordítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: kuglófforma
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 292
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 43173
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom kelttészta. Általában mielőtt kihűlne, elfogy. Azért inkább várjuk meg, míg kihűl!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

A forma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek