Fenyőrügy lekvár recept

Fenyőrügy lekvár
Fenyőrügy lekvár
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adhatunk hozzá több vizet, akkor több lesz a lekvár, kevésbé intenzív ízzel.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: dr. Oetker egyébgyümölcs- befőzés receptverseny
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fenyőrügylekvár, fenyőlekvár, lekvár fenyőrügyből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyőrügyet leöblítjük, majd egy lábosba rakjuk.
  2. Felöntjük 2 csésze vízzel és a fél citrom levével, felforraljuk, és forrás után még 1-2 percig főzzük, elzárjuk a gázt alatta, és fél órát pihenni hagyjuk.
  3. Leszűrjük, és hozzáöntjük a befőzőcukrot. 
  4. Addig főzzük, amíg egy jól behűtött felületre csöppentve megdermed (én egy fagyis dobozt használtam).
  5. Még melegen üvegekbe töltjük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 5 438
elküldve: 4
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lini

Mióta szakács: 2013.03.30.
10 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lini94
Lini / Lini94 v, 2015-05-17 13:12

A fenyőrügyet le kell szűrni, ahogy írtam is. Így nem látom értelmét a turmixolásnak :)

piakistvanne
piakistvanne sze, 2013-05-15 14:07

Remélem Lini nem haragszol hogy helyetted válaszolok,lehet használni a luc,vörös,erdei és a ezüstfenyő hajtásokat .