r
Nosalty Logó

Felhőcske - Felhő szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Felhőcske - Felhő szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Összesen 777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Összesen 7767 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Összesen 247 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    500.8 g
  • Telített zsírsav
    299 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5201.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.6 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3774 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 7767 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Elkészítés

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

  1. A tésztához a margarint/vajat felolvasztjuk a vízben, sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától.
  2. Hagyjuk kihűlni, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  3. Elosztjuk kétfelé. Szétkenjük a kikent, kilisztezett tepsiben, és előmelegített sütőbe tesszük, kb.10 percet sütjük. (Ha a fagyasztott leveles tésztát használjuk, akkor hagyjuk kiolvadni (min. 2 óra használat előtt). Vegyük két részre, sodorjuk el a tepsi méretére. Tegyük be az előmelegített sütőbe sülni 10 percre (a tepsit hidegvízzel öblítsük ki).
  4. A cukrot olvasszuk fel (karamelizáljuk). (A cukrot nem szabad megkeverni, amíg teljesen nem olvad fel, mert különben megkeményedik, becsomósodik.).
  5. Vegyük le a tűzről, és öntsük rá a 1/2 l tejet. Tegyük vissza főni, amíg a cukor feloldódik benne.
  6. A másik 1/2 literben keverjük el a 3 csomag pudingport. Öntsük a karamelles tejhez, és főzzük, amíg besűrűsödik.Tegyük félre hűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint/vajat. Habosra keverjük.
  7. A 2 csomag tejszínport a zacskón feltüntetett használati utasítás szerint elkészítjük,és hozzákeverjük a 2 csomag habfixállót. (Ha friss tejszínnel dolgozunk, akkor verjük fel kemény habbá. Ha szeretnénk, tehetünk hozzá cukrot ízlés szerint. Még egy picit habosítjuk a 2 csomag habfixállóval,és lehet használni.).
  8. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik tésztát magasfalú tepsibe helyezzük, és megkenjük a karamellás krémmel. Erre rákenjük a tejszínhabot, és ráhelyezzük a másik tésztát.
  9. Leöntjük a csokis mázzal. Hagyjuk pihenni hideg/hűvös helyen 2-3 órát vagy másnapig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31932
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már 10 éve is van, hogy az egyik munkatársnőmtől kaptam. Azóta is nagyon szeretem készíteni, mert könnyű és finom. Azonnal is lehet fogyasztani, de a legfinomabb másnap, amikor már összeérnek az ízek.

Hozzávalók

A tésztához vagy 500 g fagyasztott leveles tészta

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek