r
Nosalty Logó

Feketeszedres túrótorta egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veca
Feketeszedres túrótorta egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kekszes alap

Krém

Gyümölcsös réteg

Összesen 749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kekszes alap

Krém

Gyümölcsös réteg

Összesen 2990 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Kekszes alap

Krém

Gyümölcsös réteg

Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 749 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 2990 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Kekszes alap

  • 20 dkg keksz (bármilyen édes keksz megfelel, csak legyen ledarálva)
  • 4 dkg vaj (Nálam kókuszolaj és vaj fele-fele arányban.)

Krém

Gyümölcsös réteg

Elkészítés

Kekszes alap

  1. A kekszet ledaráljuk (ha nincs daráló, akkor legegyszerűbb, ha zacskóba tesszük a kekszeket, és klopfolóval durvára törjük), összeforgatjuk a vaj és kókuszolaj keverékével, majd egy szilikon formába jól belenyomkodjuk. 10 percig 165 fokon sütjük.

Krém

  1. Miközben a kekszes alap sül, kifacsarjuk a lime levét, és simára keverjük vele a pudingport. A krém többi hozzávalóját egy tálban egyneművé keverjük, és hozzáadjuk a lime-os pudingport is. Ekkor lehet még ízesíteni a krémet ízlés szerint (akár kis vanília aroma vagy több cukor formájában).
  2. Az összesen 25 dkg szedret a joghurttal és az útifű maghéjjal leturmixoljuk. (Mi szeretjük a gyümölcsdarabokat, így csak egész rövid ideig turmixoltam.)
  3. A krémbe belekeverjük a gyümölcsturmix felét, majd a kekszes alapra öntjük a krémet, és további 60 percig sütjük nagyon alacsony hőfokon. (A sütő aljába szoktam tenni egy kisebb tepsit tele vízzel, így a gőzben, alacsony hőfokon nagyon könnyű, habszerű állaga lesz a krémnek.)

Gyümölcsös réteg

  1. Amikor kész, kivesszük a sütőből, és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ezután ráöntjük a szederturmix másik felét, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. (De legalább 2-3 órára.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2831
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Ajánló

Tálaláskor nagyon jól mutat rajta egy kis tejszínhab és étcsoki reszelék. Nálunk ez most kimaradt, de önmagában is nagyszerű, hűsítő nyári süti. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami gyors nyári sütire vágytam, ami finom, és nem számít olyan nagy bűnözésnek... Nálunk sikert aratott! :)

Hozzávalók

Kekszes alap

Krém

Gyümölcsös réteg

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek