Feketeerdő torta Suzie Babától recept

Feketeerdő torta Suzie Babától
Feketeerdő torta Suzie Babától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc tortám, mindig is rettegtem tőle, végül kiderült, hogy az egyik legegyszerűbb torta a világon. 

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládés torta meggykrémmel, tejszínes-meggyes csokitorta, feketeerdei meggytorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat. A liszteket összekeverjük a kakaóval, és a sütőporral, majd a sárgájához keverjük. A habot hozzákeverjük a sárgájához, és 24 cm-es tortaformába öntjük, majd 20-25 percig sütjük.
  2. Töltelék: A tejszínt a vaníliás cukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, az egy negyedébe kakaóport keverünk.
  3. A teljesen kihűlt lapot három felé vágjuk.
  4. A kétféle tejszínhabot nyomózsákokba töltjük, és kis kupacokat teszünk a tortalapra, felváltva a fehér és a csokis krémmel, a kupacok közé pedig meggyszemeket helyezünk. Végül kívülről is bevonjuk a tortát tejszínnel, tetejét tejszínnel és meggyel díszítjük. 
  5. Az elkészült tortát 10-15 percre mélyhűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 947
elküldve: 20
receptkönyvben: 257
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Suzie Baba

Mióta szakács: 2010.03.07.
8 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettiti01
bettiti01 h, 2014-08-11 05:23

Nagyon jó a recept, szuper lett a torta. Annyit változtattam rajta, hogy 8 ek sima liszttel és 1 cs sütőporral csináltam. Valamint a tortalapokra még kentem saját készítésű meggylekvárt, amit összekevertem a meggybefőtt egy részével, s úgy raktam a habot, plusz arra még a meggyet a recept szerint. Az elkészítése egyszerű, s nagy sikert aratott, isteni finom volt! Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre :)

Barbica
Barbica cs, 2012-12-13 08:40

Nagyon jól néz ki, csak gratulálni tudok még a díszítéshez is, nagyon ügyes vagy ! Megkérdezhetem milyen "masinával" csinálod? Mert én már próbáltam pár félét, de egyik sem ilyen szép :) Bár lehet ez rajtam is múlt !
Ha jól olvastam a receptet, a meggylével nem csinálsz semmit ? Mert én a tejszínhab mellé,..... igaz csak "egyféle" habot használtam, de most már kettőt fogok:)..... tölteléket csinálok a meggyből és levéből úgy, hogy díszítésnek és a krémek közé is veszek ki pár szem meggyet, a többit leturmixolom, a meggylével együtt egy csomag vaníliás pudingporral , cukorral megfőzöm puding állagúra, ha kevésnek bizonyul a krém, még tejjel pótolom , ha kihűlt a "puding" , Rama-val kikeverem és isteni az a krém is Próbáld ki :)

suziebaba
Suzie Baba / suziebaba p, 2012-12-14 00:24

Szia Barbica,
Cukrászkellékesnél rendeltem habzsákot, és fém csillagcsöveket hozzá. Egy kisebb vagyon volt, de megéri a jó minőséget megvenni, és nem a műanyagokkal szenvedni. A meggylevet puncstortához szoktam felhasználni, vagy megisszuk szörpnek. Ebben a tortában pont azt szeretem, hogy egyben van a meggy, és kiérződik a valódi gyümölcs. Egyszer kipróbálom a te meggyes krémedet, bár inkább én azt egy igazi keserű csokis tortához tudnám igazán elképzelni.

Barbica
Barbica p, 2012-12-14 07:44

Szia, köszi a választ, mindenképp beruházok én is egy ilyenre , keresek is cukrászkellékest a környéken! Egyszer kell megvenni és tényleg csodás a díszítésed vele !
Próbáld ki majd a krémet , én pl nyáron a meggy tortát és eper tortát is ilyen krémmel csinálom :)

petrezselyem
petrezselyem sze, 2012-12-12 16:19

Nekem is az egyik kedvenc tortám,de még nem mertem nekiállni elkészíteni,mert mindig is azt gondoltam,hogy nehéz elkészíteni.A te recepted MENTVE,mert úgy látom,hogy nem is olyan bonyolult elkészíteni,talán nekem is menni fog.Köszönet érte,hamarosan ki is próbálom!
Üdv.:petrezselyem

suziebaba
Suzie Baba / suziebaba sze, 2012-12-12 19:53

Szia Petrezselyem, tényleg nagyon egyszerű recept, és nagyon finom. :) Majd kérek beszámolót, hogy hogy sikerült!

372