Feketeerdő-torta Napsi konyhájából recept

Feketeerdő-torta Napsi konyhájából
Feketeerdő-torta Napsi konyhájából
115 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom születésnapjára megsütöttem a Nyamóka féle feketeerdő tortát. Én nem szeretem, de állítólag isteni lett, viszont a csokikrémem nem sikerült, és amikor felvágtuk kifolyt, majd később sem dermedt meg. Ebből tanulva a nagymamám születésnapjára megsütöttem, viszont más krémmel. Így az én összeállításomat megosztom veletek. Nagy sikert aratott, és nem igazán akarták elhinni, hogy nem cukrász sütötte. Szóval sok sikert hozzá!

Mégegyszer leírom, a piskóta és a meggykrém NYAMÓKA receptje, a csokikrém az nem onnan van.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A meggykrémhez

A csokikrémhez

A tejszínhabhoz

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis meggyes torta, tejszínes meggyes csokitorta, szülinapi torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tortaformát kikenjük, lisztezzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet összekeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a kakaót.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  4. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk.
  5. Az egészet beleöntjük a formába, és előmelegített sütőben megsütjük.

Meggykrém elkészítése:

  1. A meggyet a levével együtt egy lábasba forrásig melegítjük, közben beletesszük a fahéjet, a reszelt citromhéjat és a citrom levét.
  2. Egy tálban 8-10 kanál vízben feloldjuk a pudingport. Amikor a meggy felforr, vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a pudingot, és összeforraljuk.

Csokikrém elkészítése:

  1. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve alaposan kevergetve kihűtjük.
  2. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.

A torta összeállítása:

  1. A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk.
  2. Az alsót megkenjük csokikrémmel, majd meggykrémmel ráborítjuk a középső lapot, és annál is megismételjük.
  3. Amikor összeállt, a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel, majd díszítjük. Díszíthetjük tejszínhabbal és meggyel is, de akár csokireszelékkel is.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Napsi

Mióta szakács: 2012.04.15.
4 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovácsnéjoli
kovácsnéjoli v, 2013-01-20 11:12

A sok feketeerdő torta közül ez a recept ragadta meg a figyelmemet!
Elkészítettem, nagyon finom lett!
köszi a receptet

1411