Feketeerdő-torta Mayától recept

Feketeerdő-torta Mayától
Feketeerdő-torta Mayától
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc süteménye a feketeerdő torta, így gyakran készítem mindenki örömére. :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Krém 2

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő torta, tejszínes torta meggyel, meggyes-habos torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd a tojások sárgáját is hozzákeverjük a habhoz.
  2. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a felvert habhoz forgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük.

Krém

  1. A meggybefőttet leszűrjük. A meggy levét vízzel felpótoljuk, hogy összesen 6 dl folyadékunk legyen. Ehhez a meggyléhez tesszük a cukrot, majd a pudingokkal megfőzzük.
  2. Amikor elkészült, a meggyeket beleforgatjuk a meleg masszába, és hagyjuk kihűlni.

Krém 2

  1. A tésztánkat 3 felé vágjuk, és a következőképpen töltjük a tortánkat: Piskótalapunkat megkenjük a meggyes krémmel, majd ennek tetejére halmozunk egy adag tejszínhabot, majd ismét piskótalap, és így tovább. :)
  2. Tortánkat tejszínhabbal tetszőlegesen díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maya

Mióta szakács: 2015.08.23.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393