r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Mana konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Mana konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Összesen 6637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    429.2 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8426.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1852 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    3482 mg
  • Nátrium
    2140 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 6637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához atojásokat kettéválasztjuk,és a fehérjéhez is meg a sárgájáhozis 5-5 ek cukrot adunk. Először a fehérjét, majda sárgájátfelverjük,éskeverőkanállal ezt összedolgozzuk. Végül a lisztes keveréket is lazamozdulatokkal belekeverjük.
  2. Kapcsostortaformába simítjuk, ésmagashőfokon 20 percigsütjük,majd még 20 percigtakarékon.
  3. A meggyet lecsöpögtetjük. Alevétfelfogjuk, és kiegészítjük vízzel, hogy0,5 l legyen.Ízlésszerint lehethozzáadni szegfűszeget,fahéjatés cukrot. Ebben a lében megfőzzük apudingot a csomagolásszerint, majdamint a puding felforrt,belekeverjük a meggyet is(de félreteszünk pár szemet a díszítéshez).
  4. Elkészítjük a csokikrémet.(Ezt mindenképp előtte nap kell elkészíteni,éshűtőben egy éjszakát állni hagyni.) Atejszíntfelmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit(nem kell forrnia). Ha teljesen kidermedt,akkor felverjük,mint a rendestejszínt. Addig keverjük,amíg egy sűrű csokikrémet nem kapunk!
  5. A tejszínt isfelverjük.
  6. A tortalapot 3 részre osztjuk,és rétegezzük akrémeket. Asorrend: piskóta-csokikrém-meggyzselé-tejszín. Ezt addigismételjük,amíg minden el nem fogy! De nem kell vastagonegyiket sem, mertígy is magasabb lesz a torta, mint az átlag! :)
  7. A végén a maradék tejszínnel bevonjukatortát,és díszítjük is vele, valamint afélretettmeggyszemekkelvagy akár reszelt csokival is.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 40420
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor elkészítettem már ezt a receptet! Sok kísérletezés után ez jött be legjobban a családnak, és krémben sem szűkölködik! :) Kicsit macera, de higgyétek el, megéri a belefektetett energiát, mert isteni!

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A meggyzseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek