r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Enci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Enci cica
Feketeerdő-torta Enci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5388.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgával elkevert cukorhoz, és a habbá vert fehérjét beleforgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A krémhez a meggylevében feloldjuk a pudingport, és sűrű krémmé főzzük, majd a kimagozott meggyet hozzáadjuk, és félretesszük hűlni.
  4. A hulalába teszünk 2 ek feloldott zselatint (fél dl vízben oldjuk), és ezt is kemény habbá verjük.
  5. Ha a piskóta kihűlt, 3 részre vágjuk, majd a meggyes krém felét rákenjük, amire a tejszínhab fog kerülni, erre rátesszük a középső lapot, amit szintén megkenünk meggyes krémmel, majd tejszínhabbal, ezután rákerül a torta teteje, amit a maradék tejszínhabbal bevonunk úgy, hogy mindenhová kerüljön.
  6. Csokiforgáccaal megszórjuk az egész tortát. Habnyomózsákba teszünk még egy kis tejszínhabot, amivel kis halmokat nyomunk a torta tetejére, és erre kerülnek a meggyszemek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14155
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Enci cica 8 recept

 Apósom 54. születésnapjára készítettem, nagyon finom lett, ízlett mindenkinek :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek