Feketeerdő-torta egyszerűen recept

Feketeerdő-torta egyszerűen
Feketeerdő-torta egyszerűen
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan tartanak egy-egy torta elkészítésétől. Nos, én is így voltam ezzel a Feketeerdő-tortával, de szerettem volna egy nagyon finom és ugyanakkor mutatós tortát készíteni egy szülinapra, és belefogtam. Rájöttem, hogy semmi olyan folyamat nincs benne, ami miatt akár egy kezdő háziasszony is ne tudná elkészíteni. Olyan sikerem volt vele, hogy azóta is ünnepi tortaként kívánja a család, azaz karácsony sem létezik nélküle.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

leegyszerűsített feketeerdő torta, tejszínes meggytorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortasütőt kibéleljük sütőpapírral.
  2. A fehérjét egy nagy edénybe ütjük. Alacsony fokozaton habosítani kezdjük elektromos habverővel, és fokozatosan hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a csipetnyi sót, majd egyre magasabb fokozaton folytatjuk a habverést, míg végül eléri a kellő állagot.
  3. A sárgáját egy magas falú edénybe tesszük, majd ezt is habosítani kezdjük az elektromos habverővel, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, összesen 4 evőkanállal.
  4. Összevegyítjük a sárgáját a fehérjével, ez már fakanállal történik, és óvatos mozdulatokkal fehérjehabhoz adjuk. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, amivel tovább forgatjuk, még mindég óvatos mozdulatokkal.
  5. A tésztát beleöntjük a tortaformába, és 180 fokon kezdjük sütni. A sütő ajtaját 10 percig nem nyitjuk ki. Majd 25-30 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kis massza marad a tűn, akkor még kb. 3 percig tovább sütjük.
  6. Kivéve rácsra tesszük, hogy kihűljön, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  7. Míg sül a tészta, addig felverjük a habot. (Én cukrászhabot használok.)
  8. A tortalap alsó részére a dzsem felét rákenjük, majd egy kevés habot is kenünk rá. A következő lapra a dzsem másik fele jön, és erre is teszünk habot.
  9. A tetejére és oldalára rákenjük a többi habot, előtte vegyünk el belőle keveset, amit majd habzsákba teszünk, és rózsákat nyomunk rá. Erre ráteszünk egy-egy szem magozott meggyszemet. A torta közepére szórunk csokireszeléket vagy tortadarát.
  10. Most már csak a sikert kell bezsebelni, ami sose marad el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 72
össznézettség: 9 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

etella

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310